Nachrichten aus Aserbaidschan

Ilham Aliyev bevestigt mediarecord

Gast Aliyev: „Dit is politiek Vrij heeft tot doel journalisten te arresteren“

„Media Registry Enforcement Rules“ goedgekeurd in Azerbeidzjan.

Over President Ilham Aliyev op 26 september besluit ondertekend.

Volgens het document heeft de Raad van Ministers van Dienst aan de Burgers en sociaal Staatsinnovatiebureau „Staat“ informatie De relevante versie van het Mediaregister, overeenkomstig het „Decreet-wet inzake de goedkeuring van de regels voor het creëren, beheren, integreren en archiveren van bronnen en systemen“ en enkele maatregelen met betrekking tot elektronische toestand, informatie Zij is verantwoordelijk voor het onderhouden van de verbinding met middelen en systemen via het Elektronisch Overheidsinformatiesysteem.

Tegelijkertijd werd benadrukt dat de nodige maatregelen moesten worden genomen om samen met de Staatsdienst voor particuliere communicatie en informatiebeveiliging de veiligheid van het mediaregister te waarborgen.

bestaande uit 12 zinnen Handvestmeer informatie De vorming, het beheer, de integratie en de archivering van middelen en systemen worden getoond.

TuranDirecteur Informatiebureau Gast Aliyev zegt bij voorbaat dat hij tegen het mediarecord is.

Hij vertelde Meydan TV dat als de regering gegevens bijhoudt, ze dit op alle gebieden moet doen:

„Registen van arbeiders, leraren en artsen die werkzaam zijn in de bouw en rioleringsbedrijven moeten worden bijgehouden. Waarom hebben ze bijvoorbeeld geen doktersdossier, belangrijker nog, hebben ze diploma’s, waar werken ze? enzovoort“.

Volgens M. Aliyev is dit beleid van de regering Vrij om journalisten te arresteren en te verbieden:

„Het is dus bedoeld om media-organisaties te elimineren die hen niet tevreden stellen. Het mediabeleid van de huidige regering is altijd geweest Vrij het verstikken van de pers, het censureren van de informatiemaatschappij zelf“.

Gast Aliyev, foto: Meydan TV

„De regering heeft het concept van een gezonde media- en informatiemaatschappij nog niet geïntroduceerd. Integendeel, ze is constant bezig geweest met het onderdrukken, vernietigen en uitschakelen van de pers. live en besluit voor hem berekend“, zei Mehman Aliyev.

Begin 2022 wordt een nieuwe „over de mediaLive geaccepteerd.

op 8 februari President Ilham Aliyevover de media„Hij heeft de wet aangenomen.

Onafhankelijke journalisten en mediaprofessionals en internationale organisaties zeggen dat dit al vanaf dag één het geval is. live heeft tot doel het werk van onafhankelijke media en journalisten te belemmeren.

Azerbeidzjan ambtenaren stellen altijd dat de media in het land onafhankelijk zijn.Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"