Nachrichten aus Aserbaidschan

Azerbeidzjan zegt dat het een Armeense luchtafweerraket heeft neergeschoten

Maar voor nu, deze informatie Armenië Het standpunt van het Ministerie van Defensie is onduidelijk

Azerbeidzjan Ministerie van Defensie geeft aan dat Armenië Het onbemande luchtvaartuig (UAV) van het type „UL-350“ van de strijdkrachten werd neergeschoten.

Volgens de verklaring van het ministerie is de genoemde UAV in de richting van de regio Laçin. Azerbeidzjan probeerde vluchten te maken over de posities van het leger:

Armenië Het onbemande luchtvaartuig van het type „UL-350“ van de strijdkrachten werd gedetecteerd door onze troepen en landde met speciale technische voertuigen.

De houding van het Armeense ministerie van Defensie ten aanzien van deze informatie is echter nog niet duidelijk.

Twee weken geleden Azerbeidzjan en Armenië De situatie aan de grens werd opnieuw gespannen. van twee kanten leger bediendeRoem vergaan is verteld.

De partijen verwijten elkaar de schending van het staakt-het-vuren.

Armenië Azerbeidzjan leger Hij benadrukte dat de veiligheidstroepen hun grondgebied zijn binnengekomen en dat Azerbeidzjan ook wordt geconfronteerd met de provocatie van de andere partij.

Er werd gemeld dat op 14 september tussen de partijen een staakt-het-vuren was bereikt.

herinnerend

2020Als gevolg van de 44-daagse Tweede Karabach Oorlog, herwon Azerbeidzjan de controle over een deel van Karabach en 7 omliggende districten.

Azerbeidzjan, Armenië en Rusland Naar aanleiding van de gezamenlijke verklaring ondertekend door de leiding na het einde van de vijandelijkheden op de Lachin Corridor en de contactlijn in Karabach Russische vredestroepen is geplaatst.

Karabach-conflict dat begon in 1988 Azerbeidzjan en Armenië veroorzaakte ruzies tussen

Tot het staakt-het-vuren-akkoord in 1994 Azerbeidzjan De regio Nagorno-Karabach en 7 aangrenzende districten werden bezet.

radio vrijheidNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"