Nachrichten aus Aserbaidschan

Alle pensioenen stijgen naar verwachting in Azerbeidzjan: volgend jaar

Pensioenen elektronisch geïndexeerd in 2023

Vanaf 2023 is de verwachting dat er in Azerbeidzjan een stijging komt van alle soorten pensioenen.

Arbeid en Bevolking sociaal Dat zegt het ministerie van Defensie.

naar verluidt Minister Inspiratie Volgens het decreet van Aliyev op 8 februari 2022, ontvangt de persoon die extra wordt betaald voor de duur van het dienstverband arbeid aanbevelingen over het mechanisme om de pensioenen van gepensioneerden te verhogen door indexatie nationaal Het zal in het parlement worden besproken.

opgesteld door het ministerieArbeid Volgens de ontwerpwijziging van de wet per 1 januari 2023 zijn allerlei soorten pensioenen indexerings- en incrementeringsmechanisme zal worden geïmplementeerd.

wie hoeveel? pensioen zal kopen

Dit jaar met speciale voorwaarden pensioen betaald aan de maandelijkse pensioenen van de ontvangers 10 rente betaald aan andere gepensioneerden gedurende het jaar 200 AZN, na opname financiële steun in pensioenen pensioen de bedragen worden geïndexeerd met het jaarlijkse groeipercentage van het gemiddelde maandsalaris:

„Bijvoorbeeld 400 manats voor pensionering en het hele jaar door 20Het pensioenbedrag van de gepensioneerde die 0 manat financiële bijstand ontvangt is 416,7 manat (400+200/12) wordt geaccepteerd en de verhoging van het indexatiepercentage wordt berekend. Ook een gepensioneerde met bijzondere voorwaarden leger bediendeRoem pensioen ontvangen in het lopende jaar, bijvoorbeeld 800 manat, en 10 Financiële steun met rente zal worden geïnd en geaccepteerd als 880 manat. Hierop wordt een verhoging berekend gelijk aan het indexatiepercentage.

Wat zal de regel zijn?

Het ministerie zei dat na de acceptatie van het project de pensioenen van degenen die zorgtoeslag ontvangen, meer zullen stijgen dan het bestaande mechanisme:

„Indexering wordt toegepast op alle pensioenbedragen, zowel de alimentatie als het verzekeringsgedeelte. pensioenen hoeveelheid per jaar eenheid in volgorde – het wordt geïndexeerd en verhoogd. officier, leger Als werknemers en andere personen in deze categorie 6 jaar werken of stoppen met werken na hun pensioen, wordt het totale bedrag van hun pensioen herberekend en verhoogd met het opgebouwde kapitaal.

Pensioenen worden elektronisch geïndexeerd

In de informatie is opgemerkt dat de gepensioneerden en de instellingen waarvoor zij werken geen informatie meer hoeven te verstrekken over de salarisverhoging:

Foto: Meydan TV

„Alles pensioenen De indexering zal volledig elektronisch gebeuren. Dit project is niet van toepassing op pensioenvoorwaarden onder bijzondere voorwaarden.

„De nieuwe voorstellen hebben betrekking op twee belangrijke aspecten“

plaatsvervangendeconoom Vüsneeuw Bayramov zegt dat de nieuwe voorstellen twee belangrijke gebieden bestrijken:

„Indexering van pensioenen van personen die alimentatie ontvangen vanaf 1 januari van het volgende jaar en het opnemen van financiële bijstand in de samenstelling van de pensioenen. Eenheid indexeringssysteem van pensioenbedragen van alle gepensioneerden van onze burgers elk jaar haard zal stijgen volgens het stijgingspercentage van het gemiddelde maandloon van het voorgaande jaar”.

In 2001-2011 was het 10-jaars indexatiepercentage 98 procent.

Econoom, alle wetgeving in voorgaande jaren pensioenen aangezien het niet indexeren omvat, waren dergelijke wijzigingen nodig:

„Aan de andere kant werden de salarissen van degenen wier pensioen niet in de index is opgenomen, elke 3-5 jaar verhoogd, en de verhogingen van de pensioenen van degenen die zorgtoeslag ontvingen werden niet gevoeld.“

„Omdat het niet aan hun pensioenen wordt geïndexeerd, hebben onze burgers niet van deze mogelijkheid kunnen profiteren. Na de goedkeuring van de nieuwe wijzigingen zullen onze burgers dit recht kunnen gebruiken. Het indexeringspercentage van tien jaar was bijvoorbeeld 98 procent in 2001-2011. Gedurende deze periode 69 in het salaris van ambtenaren, 25 in het salaris van rechters“, zei hij. leger Er is een toename van 59 procent in bedienden, 81 procent in speciale rangen en 69 procent in justitiemedewerkers“, zei hij.

Vugar Bayramov
Foto: Meydan TV

vusneeuw Bayramov zegt dat als deze burgers zich ook in deze periode bevinden eenheid Als ze de indexeringssystematiek hadden gebruikt, zou hun pensioen nog meer zijn gestegen.

Volgens hem zullen de nieuwe veranderingen deze burgers in staat stellen om van deze kans te profiteren:

„Met de nieuwe wijzigingen die in deze context zijn aangebracht, zullen de salarissen van degenen die recht hebben op extra betalingen vanwege hun anciënniteit nu meer stijgen dan bij de vorige methode, sociaal zal een positief effect hebben op het welzijn“.Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"