Nachrichten aus Aserbaidschan

Een soldaat van het Azerbeidzjaanse leger raakte gewond

Nijat Iskenderova vereist medisch Er wordt gezegd dat het heeft geholpen

op 28 september Armenië-Azerbeidzjan bij de grens Er werd gemeld dat het staakt-het-vuren opnieuw werd geschonden. De partijen geven elkaar weer de schuld.

Azerbeidzjan Ministerie van Defensie openbaring Hij zei dat het staakt-het-vuren rond 18:00 uur ’s avonds werd verbroken. Azerbeidzjan jouw leger Kelbecer De districtstroepen in de richting van Alagöller werden beschoten met lichte wapens van verschillende kalibers.

„Dit is gedaan ondanks het staakt-het-vuren-akkoord. Als gevolg daarvan heeft het Azerbeidzjaanse leger leger Zijn dienaar Nijat Hidayat oglu Isgandarov raakte gewond“, – Ministerie van Defensie voornoemd.

In de informatie staat dat Nijat İskenderova momenteel nodig is. medisch hulp wordt geboden.

„Adequate interventiemaatregelen zijn genomen door de eenheden van het Azerbeidzjaanse leger die in de bovengenoemde richting zijn ingezet.“

Azerbeidzjan geeft Armenië de schuld van het incident. Hij zei dat dit evenement opzettelijk was bedoeld om te intensiveren.

Armenië De partij gaf de Azerbeidzjaanse kant de schuld van het incident. Armenië Geplaatst door Ministerie van Defensie in kennis Het is gemeld dat sinds 18:00 op 28 september de Azerbeidzjaanse strijdkrachten het vuur openden op Armeense posities vanaf mortieren in het oosten van de grens:

„De Armeense kant heeft vergeldingsmaatregelen genomen.“

2020in september Azerbeidzjan en Armenië Er brak een conflict uit tussen de strijdkrachten.

Meer dan 6.000 soldaten van beide kanten in het conflict dat 44 dagen duurde en de Tweede Karabach-oorlog werd genoemd. vergaan het gebeurde

Azerbeidzjan herwon de controle over een deel van de regio Nagorno-Karabach en 7 omliggende districten.

Dat jaar 10 Verklaring van november (Azerbeidzjan, Armenië en Rusland getekend tussen) in feite stopte de oorlog.

Daarna, in de Lachin-gang en Karabach Russische vredestroepen is geplaatst.

Sinds het staakt-het-vuren zijn er veel meningsverschillen geweest tussen de partijen. In deze conflicten gaf Armeense zijde Azerbeidzjan de schuld en Azerbeidzjan Armenië.

Voor de tweede Karabach-oorlog, tot het staakt-het-vuren-akkoord in 1994 Azerbeidzjan De regio Nagorno-Karabach en 7 aangrenzende districten werden bezet.

Het conflict in Armenië sinds de USSR naar Azerbeidzjan Het begon met regionale eisen.Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"