Nachrichten aus Aserbaidschan

Pensioenwet wordt nog bijgewerkt

In Azerbeidzjan vanaf 1 januari 2022 arbeid de pensioenen werden met 3,4 procent verhoogd ten opzichte van het jaarlijkse stijgingspercentage van het gemiddelde salaris. Ook tot 1 januari pensioen aangesteld arbeid aan gepensioneerden (die extra betaling ontvangen vanwege anciënniteit) arbeid (behalve gepensioneerden) 20Er wordt een financiële bijdrage van 0 AZN verstrekt (50 AZN aan het begin van elk kwartaal). Deze uitkering wordt vanaf 1 januari 2023 opgenomen in de jaarlijkse pensioenen van gepensioneerden.

Vanaf 1 januari de hoogte van het pensioen voor gepensioneerden die wegens anciënniteit aanvullend ontvangen 10 Maandelijkse financiële steun wordt verstrekt in het bedrag van de rente. Vanaf 1 januari 2023 wordt de uitkering opgenomen in het pensioen voor gepensioneerden.

Arbeid en Bevolking sociaal Volgens de informatie van het Ministerie van Defensie van 28 september, ontwerpwijzigingen van de wet „Op Arbeidspensioenen“ vanaf 1 januari 2023, zullen alle soorten pensioenen worden geïndexeerd en verhoogd: „Onder bijzondere omstandigheden pensioen betaald aan de maandelijkse pensioenen van de ontvangers 10 rente betaald aan andere gepensioneerden gedurende het jaar 200 AZN, na opname financiële steun in pensioenen pensioen De bedragen worden geïndexeerd volgens het jaarlijkse stijgingspercentage van het gemiddelde maandsalaris.

Bijvoorbeeld 400 manats tijdens pensionering en jaar 20Het pensioen van de gepensioneerde die 0 manat bijstand ontvangt, wordt vanaf het nieuwe jaar geaccepteerd als 416,7 manat en er wordt een verhoging van het indexatiepercentage berekend. Ook een gepensioneerde met bijzondere voorwaarden leger bediendeRoem pensioen ontvangen in het lopende jaar, bijvoorbeeld 800 manat, en 10 rentesteunen worden geïnd en geaccepteerd als 880 manats, waarover een verhoging van het indexatiepercentage wordt berekend.

Pensioen in Azerbeidzjan wordt geïndexeerd volgens het jaarlijkse groeipercentage van het gemiddelde maandelijkse nominale loon, het proces wordt uitgevoerd door het Statistisch Comité voor Arbeid en Bevolking. sociaal Het wordt uitgevoerd op basis van officiële informatie die is verstrekt aan het Ministerie van Defensie.

Pensioen in Azerbeidzjan wordt geïndexeerd volgens het jaarlijkse groeipercentage van het gemiddelde maandelijkse nominale loon, het proces wordt uitgevoerd door het Statistisch Comité voor Arbeid en Bevolking. sociaal Het wordt uitgevoerd op basis van officiële informatie die is verstrekt aan het Ministerie van Defensie.

Volgens het rapport van het State Statistics Committee, per 1 augustus 2022 Azerbeidzjan gemiddelde maandelijkse nominaal van loontrekkende werknemers in de economie Maandelijks salaris steeg met 14,1% in vergelijking met dezelfde periode van het voorgaande jaar. Het definitieve jaarcijfer wordt in februari 2023 bekend gemaakt.

In Azerbeidzjan gaan mannen op 65-jarige leeftijd met pensioen en vrouwen op 63-jarige leeftijd. Tot 1 juli 2027 ook vrouwen pensioenleeftijd Het zal stijgen tot 65.

Het minimum arbeidsloon is 240 manats.

25 jaar verzekeringservaring of minimaal pensioenkapitaal (momenteel 34.560 manats) is vereist om met pensioen te gaan. Anders pensioenleeftijd Inkomende persoon ontvangt 180 manat toelage.

laatste nieuwsNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"