Nachrichten aus Aserbaidschan

Vierde van de laatste… Plaats van Bakoe in de ranglijst van ’s werelds grootste financiële centra |

„Z/Yen Group Ltd.“ Het financiële en adviesbureau publiceert een halfjaarlijkse ranglijst van ’s werelds grootste financiële centra. 20De rating, gepubliceerd sinds 2007, is berekend op basis van de mening van 11.000 respondenten. De respondenten zijn vertegenwoordigers van banken, financiën, management, verzekeringen, vermogensbeheer, handelsverenigingen en andere soortgelijke gebieden.

Het tweede nummer van dit jaar, dat ook internationale financiële instellingen vertrouwt, is verschenen. Indicatoren van 119 steden van de wereld zijn opgenomen in de beoordeling. Baku Deze beoordeling wordt ook weerspiegeld, maar Azerbeidzjan de plaats van hoofdstad in de ranglijst wordt niet als succesvol beschouwd. Volgens de resultaten, Baku Het slaagde erin om slechts drie van de steden op de lijst te overtreffen en stond op de 116e plaats van de 119 steden. Dat betekent Baku stad locatie 2020Het is in de loop van het jaar met twee niveaus gedaald. De drie steden die Bakoe kan verslaan zijn Barbados en China’s Xi’an en Wuhan. Met dit resultaat heeft het Oosten in Bakoe Europa Het nam de laatste plaats in van de steden die zijn opgenomen in de beoordeling in de Centraal-Aziatische regio.

Het is vier jaar geleden sinds New York City (Verenigde Staten van Amerika) wordt beheerd door De hoofdstad van Groot-Brittannië, Londen, staat op de tweede plaats en de stad Singapore op de derde plaats. Hong Kong en San Francisco maakten ook de top vijf. De hoofdstad van Indonesië, Jakarta, was de stad met de grootste achteruitgang. Deze stad zakte 26 plaatsen naar de 95e plaats.

Van de steden die hun positie het meest hebben verbeterd, is Berlijn, dat met 16 plaatsen is gestegen naar de 26e plaats, en 10 Sydney, het 13e grootste financiële centrum ter wereld, valt op.

De lijst bevat ook steden van buurlanden van Azerbeidzjan. Bijvoorbeeld, Istanbul stond op de 77e plaats van de 119 steden in de ranglijst van ’s werelds grootste financiële centra. afgelopen jaren Kalkoen De moeilijkheden die de economie ondervond, waren ook van invloed op deze beoordeling, waardoor Istanbul 13 plaatsen daalde in vergelijking met het voorgaande jaar. Moeilijke dagen door sancties Rusland Ook de beoordelingen van steden daalden. Terwijl de hoofdstad Moskou een jaar geleden werd beschouwd als het 51e grootste financiële centrum ter wereld, stond het dit jaar op de 73e plaats. De andere grote stad van het land, St. Petersburg daarentegen zakte 17 plaatsen en pakte de 114e plaats. De hoofdstad van Iran, Teheran, is onlangs 6 plaatsen gestegen naar de 112e plaats.

De lijst bevat ook steden van buurlanden van Azerbeidzjan. Bijvoorbeeld, Istanbul stond op de 77e plaats van de 119 steden in de ranglijst van ’s werelds grootste financiële centra. afgelopen jaren Kalkoen De moeilijkheden die de economie ondervond, waren ook van invloed op deze beoordeling, waardoor Istanbul 13 plaatsen daalde in vergelijking met het voorgaande jaar. Moeilijke dagen door sancties Rusland Ook de beoordelingen van steden daalden. Terwijl de hoofdstad Moskou een jaar geleden werd beschouwd als het 51e grootste financiële centrum ter wereld, stond het dit jaar op de 73e plaats. De andere grote stad van het land, St. Petersburg daarentegen zakte 17 plaatsen en pakte de 114e plaats. De hoofdstad van Iran, Teheran, is onlangs 6 plaatsen gestegen naar de 112e plaats.

Een ander opmerkelijk punt in de lijst gaat over Kazachstan. Twee steden in Kazachstan, die een relatief vergelijkbare economische structuur hebben als Azerbeidzjan, stonden op de ranglijst van ’s werelds grootste financiële centra. Indicatoren van beide steden – zowel Almaty als Nursultan (nu Astana genoemd) zijn beter dan Bakoe. Almaty stond op de 66e plaats en Astana op de 89e.

Een slechte ontwikkeling van de financiële markten is vaak een probleem in Azerbeidzjan. Volgens onafhankelijke deskundigen zijn er veel problemen die de ontwikkeling van de financiële markten van het land belemmeren. Een van de ernstigste hiervan is de beperkte toegang van buitenlands kapitaal tot de economie van het land. Dit probleem vloeit voort uit de verspreiding van officieel ondernemerschap in het land en het ontbreken van een concurrerende omgeving in veel gebieden. Het bestaan ​​van mogelijkheden voor administratief ingrijpen op de markt is een ernstige belemmering voor ontwikkeling, omdat een van de belangrijkste factoren die buitenlandse investeerders beïnvloeden om in een land te investeren, het goede niveau van concurrentiemogelijkheden in dat land is.

Een andere factor die van invloed is op investeringsbeslissingen is het waarborgen van de rechtsstaat in het land en rechtbank-gerelateerd aan vertrouwen in het rechtssysteem. Het is niet mogelijk om te zeggen dat deze situatie in Azerbeidzjan voldoet aan de verwachtingen van buitenlandse investeerders. In deze context is het van groot belang om de economie van het land te liberaliseren en voor iedereen gelijke kansen en concurrentiemogelijkheden te creëren.

legaalrechtbank Het creëren van vertrouwen in het systeem en de transparante werking van de relevante instellingen moeten ook als zeer belangrijk worden beschouwd voor de economie van het land. Het falen van de effecten- en investeringsmarkt legt alleen de nadruk op banken in de financiële sector. Azerbeidzjan De hoofdactiviteit van banken is voornamelijk beperkt tot kredietverlening.

Volgens de „Economic Freedom Index“ van de Heritage Foundation Azerbeidzjan dit jaar Europa Als 37e van de 45 landen in de regio, slaagde het erin om slechts acht landen in de regio te overtreffen. Azerbeidzjan en de wereldwijde index staat op de 75e plaats van de 177 landen. De indicatoren van de andere twee landen in de zuidelijke Kaukasus zijn beter dan die van Azerbeidzjan. Azerbeidzjan Op de 75e lijst staat Georgië op de 26e en Armenië op de 58e wat betreft economische vrijheid.

laatste nieuwsNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"