Nachrichten aus Aserbaidschan

zeven mijlpalen in je leven

Maar ze versterkten ook de overtuiging dat je in een gevaarlijke wereld zelfverzekerd moet zijn en dat, in hun eigen woorden, wanneer een gevecht onvermijdelijk is, „je eerst moet slaan en hard genoeg moet slaan zodat de tegenstander kan opstaan“.

Op weg naar het hoofdkwartier van DTK in Leningrad sloegen mensen de Liteyni Boulevard 4 om als dat niet nodig was.

Tijdens het Stalin-tijdperk passeerden zoveel mensen de verhoorcellen in de GULAG-kampen dat ze er nu in Leningrad helaas grappen over maken: het „Grote Huis“ is het hoogste gebouw in de stad, omdat het te zien is vanuit de Siberische kelders.

Maar op 16-jarige leeftijd Poetin Hij liep de wachtkamer met rode loper binnen en vroeg een verwarde bediende aan de balie hoe hij een baan kon vinden.

Hem leger Ze zeiden dat hij zijn militaire dienstplicht moest vervullen of een diploma moest halen, hij vroeg zelfs welke diploma beter was.

Ze beantwoordden hem deze wet, en vanaf dat moment… Poetin Hij besloot rechten te gaan studeren.

stadsrover Poetin omdat DTK de grootste bende van de stad was, zorgde het voor veiligheid en promotie, zelfs voor iemand die niets met de partij te maken had.

Werken bij de KGB behoort ook tot de mogelijkheden. bieden Zoals Poetin ooit zei over een spionagefilm die hij als tiener keek: „een spion kan het lot van duizenden beslissen.“

Omringd door menigte, 1989

Ondanks alle hoop van Poetin kwam zijn DTK-carrière nooit van de grond. Hij kwam uit een sterke middenklasse achtergrond, maar kon niet opgroeien in het kantoor. Desondanks begon Poetin Duits te leren en werd uiteindelijk in 1985 benoemd tot lid van de verbindingsafdeling van de Central Intelligence Agency in Dresden.

Het was daar comfortabel genoeg, maar in november 1989 begon het Oost-Duitse regime met schokkende snelheid in elkaar te storten.

Op 5 december omsingelden menigten het DTK-gebouw in Dresden. In wanhoop zocht Poetin het dichtstbijzijnde garnizoen van het Sovjetleger voor bescherming, en ze antwoordden wanhopig: “We kunnen niets doen zonder orders van Moskou. En Moskou is stil.“

Poetin heeft geleerd bang te zijn voor de plotselinge ineenstorting van het centrale gezag en is vastbesloten om nooit te herhalen wat volgens hem de fout was van Sovjetleider Michail Gorbatsjov om niet snel en resoluut te reageren wanneer hij werd geconfronteerd met oppositie.

voedsel in plaats van olie“, 1992

Na de ineenstorting van de Sovjet-Unie nam Poetin ontslag bij de DTK, maar keerde al snel terug naar zijn geboorteplaats St. Hij werd assistent van de nieuwe hervormingsgezinde burgemeester van Sint-Petersburg.

De economie ging achteruit en Poetin 100 miljoen dollar Hij moet een contract sluiten om de stedelingen te helpen overleven door voedsel ter waarde van olie en metaal uit te wisselen.

De stedelingen zagen het eten niet: Poetin, zijn vrienden en de stedelingen hadden het geld in eigen zak gestopt, volgens een onderzoek dat snel door de autoriteiten werd verdoezeld.

In de „nep ’90s“ realiseerde Poetin zich meteen dat politiek Invloed is een goed waarmee geld kan worden verdiend, en bandieten kunnen nuttige bondgenoten zijn. Terwijl iedereen om hem heen misbruik maakt van zijn positie, waarom niet hetzelfde doen?

invasie van Georgië 20jaar 08

Poetin 20in 00 Rusland Toen hij president werd, hoopte hij dat Rusland een positieve relatie met het Westen zou kunnen opbouwen op zijn eigen voorwaarden, inclusief zijn invloedssfeer in de voormalige Sovjet-Unie. Hij was al snel teleurgesteld en toen woedend, in de overtuiging dat het Westen actief probeerde Rusland te isoleren en te vernederen.

Georgische president Mikhail Saakasjvili land NAVOHij was woedend toen Poetin uiteindelijk besloot hem erbij te betrekken, en de poging van Georgië om de controle over de door Rusland gesteunde separatistische regio Zuid-Ossetië terug te krijgen werd het voorwendsel voor een strafoperatie.

Binnen vijf dagen versloegen Russische troepen het Georgische leger en brachten een vernederende vrede in Saakasjvili.

West was verrast, maar een jaar later Verenigde Staten van Amerika President Barack Obama Rusland „wederopbouw“ relaties met bieden en zelfs in Moskou 2018won het recht om het wereldkampioenschap voetbal te organiseren.

Poetin begreep duidelijk dat hij de juiste methode had gekozen – dat een zwak en besluiteloos Westen een herrie zou maken, maar uiteindelijk zou terugdeinzen in het aangezicht van een sterke wil.

in Moskou protesten, 2011-13

jaar 2011 parlement Na de aankondiging van Poetin dat hij in 2012 opnieuw president zou worden, en na de aankondiging van Poetin dat hij in 2012 opnieuw president zou worden, namen de protesten toe met de wijdverbreide en redelijke overtuiging dat de verkiezingsresultaten waren vervalst.

De protesten op het Bolotnaya-plein in Moskou zijn de grootste protesten tijdens het presidentschap van Poetin. protest omgezet in actie.

Hij geloofde dat de rally’s werden ontworpen, aangemoedigd en geleid door Washington. Verenigde Staten van Amerika Hij gaf minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton de schuld.

Voor Poetin was dit het bewijs dat de maskers waren gevallen, dat het Westen hem persoonlijk had aangevallen en dat hij in feite in oorlog was.

Covid-19 isolatie, 2020-21 jaar

coronapandemie Terwijl Poetin de hele planeet opslokte, raakte hij ongewoon diep geïsoleerd, zelfs naar de maatstaven van autocraten.

Iedereen die hem wilde ontmoeten, werd twee weken onder toezicht in quarantaine geplaatst en moest vervolgens door een gang lopen die gevuld was met kiemdodend ultraviolet licht en ontsmettingsmiddelen.

Gedurende deze tijd nam het aantal bondgenoten en adviseurs dat Poetin persoonlijk kon ontmoeten drastisch af, alleen tot het handjevol valse sycofanten en „haviken“ die het met hem eens waren.

Niet in staat om naar alternatieve ideeën te luisteren en zijn eigen land bijna nooit te zien, lijkt Poetin te denken dat al zijn aannames correct zijn en al zijn vooroordelen gerechtvaardigd zijn. Als gevolg hiervan werden de zaden van agressie tegen Oekraïne gezaaid.

Professor Mark Galeotti is een academicus en auteur van het uitgaande We Need to Talk About Putin and Putin’s War.

NieuwsNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"