Nachrichten aus Aserbaidschan

De monitoring aan Armeense kant is van tijdelijke aard.

„Het is belangrijk om de vijandigheidspagina voor eens en altijd te sluiten“

Europa Eenheid Armenië De 40 experts die zijn gestuurd om de grens te bewaken, is het enige officiële aantal dat met de lidstaten is overeengekomen. We verwachten dat deze experts, die momenteel een passende opleiding volgen, volgende week, vanaf 24 oktober, worden ingezet.“

deze gedachten Europa Toivo Klaar, speciaal vertegenwoordiger van de Unie voor de zuidelijke KaukasusTuran„in een interview voornoemd.

Volgens Toivo Klaar zullen de komende weken Armenië-Azerbeidzjan Monitoring aan de Armeense kant van de grens is van tijdelijke aard:

„Deze Europeese Unie Ambtenaren zeiden het duidelijk. Daarnaast is er een termijn van 2 maanden aangegeven. In de huidige fase is het niet de bedoeling deze periode te overschrijden. Het toezicht zal voornamelijk worden uitgevoerd door patrouilles op de weg en observatie ter plaatse. Het surveillancepotentieel van de Europese Unie zal niet afhangen van de partijen, maar rechtstreeks van haar hoofdkantoor in Brussel.

Over de vraag of de monitoringresultaten nuttig zijn, zei de diplomaat, waren de leiders in Praag het erover eens. Azerbeidzjan mogelijke plaatsingen en nevenactiviteiten besproken:

Minister Aliyev verklaarde duidelijk. Baku is bereid om zoveel mogelijk mee te werken aan deze missie. Wij Azerbeidzjan missie leden Azerbeidzjan Als er geen fysieke aanwezigheid is, verwachten we interactie via regelmatige contacten tussen verwante entiteiten. We hopen dat deze missie ook zal dienen om vertrouwen tussen de partijen op te bouwen.“

De speciale gezant vroeg: „Moet het toezicht op de grenzen beginnen nadat de grens is getrokken?“ Op zijn vraag herinnerde hij aan de Alma-Ata-verklaring van 1991 en voegde hij eraan toe dat degenen die dit document ondertekenden ook waren opgenomen. Armenië en Azerbeidzjan erkenden elkaars onafhankelijkheid en territoriale integriteit:

„We hebben het over de grens die bestaat tussen de Armeense SSR en de Azerbeidzjaanse SSR. Ook Armenië en Azerbeidzjan Er is een afbakenings- en afbakeningsproces begonnen, dat kan leiden tot enkele veranderingen in de grenslijn. Totdat dit proces is voltooid, moet de eigenlijke grens echter worden gerespecteerd.“

Toyvo Klaar zei dat het besluit over de monitoringfunctie is genomen op verzoek van de Armeense autoriteiten:

“Dit is 9 november.20Het volgde op de dodelijkste escalatie van geweld tussen de partijen sinds de drievoudige verklaring. We hopen dat de missie zal bijdragen aan de stabiliteit op de grond en gunstige voorwaarden zal scheppen voor definitieve afbakeningsonderhandelingen tussen de partijen.“

Hij is van mening dat de bijeenkomst in Praag de partijen in staat heeft gesteld vooruitgang te boeken en belangrijke onderhandelingen te voeren:

We hopen dat de vrede zal voortduren en dat we niet nog een golf van geweld zullen zien die zoveel levens heeft geëist. Momenteel is het belangrijk om de pagina van vijandigheid volledig te sluiten, fouten uit het verleden te vermijden en een positieve retoriek tussen de partijen te handhaven voor een vreedzame toekomst. Daar kun je zeker van zijn Europeese Unie In deze richting zullen we serieuze interactie met beide partijen onderhouden.“

„in Praag Europeese Unie door, bovendien President van Frankrijk Vierzijdige bijeenkomst met deelname van Macron Baku en er was nog een interactie op hoog niveau in Jerevan“, voegt Klaar toe. – Ik geloof dat deze bijeenkomst, net als eerdere bijeenkomsten van de voorzitter van de Europese Raad Charles Michel, de partijen dichter bij een vredesakkoord heeft gebracht en het mogelijk heeft gemaakt om van gedachten te wisselen over veel zaken. .

Een belangrijke stap in deze richting is volgens hem Armenië en Azerbeidzjan Ze bevestigden opnieuw hun engagement voor het Handvest van de Verenigde Naties en de Verklaring van Alma-Ata van 1991.

„Door deze documenten erkennen beide partijen elkaars territoriale integriteit en soevereiniteit. De leiders bevestigden ook dat deze documenten de basis zullen vormen van het werk van de grensdemarcatiecommissie.“ gezegd.Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"