Nachrichten aus Aserbaidschan

Hoe het probleem op te lossen? |

Er is een aanbieding om zeetransport te gebruiken

De laatste tijd Baku De toename van de verkeersdrukte op de wegen is het onderwerp dat het meest wordt besproken. Zoals het werd gedaan door mensen die geen vervoer hebben tijdens de pandemieperiode. auto De aankoop, sommige taxibedrijven brengen honderden auto’s naar het land en mensen die hun baan verloren tijdens het COVID-19-tijdperk wenden zich tot taxichauffeurs.

Zee naar Sumgait, Gunesli en Ahmedli vanuit Bakoe pad met…

Ook: „Er was een tijd van files, niet meer.“ „Je kunt op elk moment en in elke richting in de file komen te staan“, zeggen ze.

Er worden verschillende manieren besproken om het fileprobleem op te lossen. Bijvoorbeeld, plaatsvervanger Elshan Musajev bieden Hij zei dat de zee zou kunnen worden gebruikt om dit probleem op te lossen. hij is in deze richting Kalkoen Hij noemde zijn ervaring als voorbeeld.

Hij zei dat er in de Kaspische Zee verschillende parkeerplaatsen moeten worden gebouwd:

„Als het mogelijk is om over zee te reizen van Bakoe naar Sumgait, evenals naar Güneşli, Ahmedli en andere punten, auto „De belasting op de wegen zal afnemen“, zei hij.

Baku– Sumgait pad. Foto: „gunsesi.info“

Zijn er voorwaarden voor het creëren van maritiem transport in Azerbeidzjan?

Econoom Natig Jafarli zegt dat er hoop is op de ontwikkeling van maritiem transport in Azerbeidzjan, maar er zijn ook enkele obstakels. Onder verwijzing naar het voorbeeld van de golvende Kaspische Zee en de „stad van de wind“ Bakoe, zegt hij dat deze problemen kunnen veroorzaken:

Het potentieel van de Kaspische Zee werd echter nooit gebruikt in de transportinfrastructuur“, zei hij.

De econoom gelooft niet dat deze zaak zal worden opgelost door enkele maatregelen van de staat te nemen. Volgens hem heeft de betrokkenheid van de staat bij een of ander werk altijd tot andere problemen geleid. Daarom zegt hij dat als een dergelijk onderzoek moet worden uitgevoerd, dit samen met de particuliere sector en ervaren buitenlandse bedrijven moet worden gedaan:

„De Istanbul-ervaring is interessant, maar deze stad ligt rond de Bosporus, de stad is in tweeën verdeeld (Europa en Azië). Het gebruik van zeestraten is een eeuwenoud gebruik. Er is geen dergelijke ervaring in Azerbeidzjan, en er is geen zeedoorgang die Baku scheidt. Het is echter mogelijk om van de ene kant van de stad naar de andere te gaan met zeebussen. Er kunnen bijvoorbeeld zeebussen worden geopend vanuit Shikhov, vanaf het begin van de Boulevard naar Ahmedli, en ook vanuit Bakoe naar Lankaran, Sumgait. Dit zal het toerisme stimuleren.“

„Als de staat iets gaat doen ter wille van een imago…“

Sözcü Caferli zegt dat dit bewust kan worden gedaan door ervaren Turkse bedrijven in de particuliere sector. Het zal effectiever zijn als dit:

„Als de staat hier iets gaat doen omwille van het imago, heeft dat geen effect. Het is ongeveer 110 miljoen manats voor een intelligent transportbeheersysteem. bron van geld bleef, maar er was geen positief resultaat. Hoe worden deze middelen tot op heden besteed? uitspraak niet gegeven“.

‚De last van Bakoe moet worden verminderd‘

Wat betreft het algemene probleem van verkeersopstoppingen, denkt de econoom dat de filosofische en globale oplossing is om de last voor Bakoe te verminderen. Omdat de infrastructuur en de bevolking van Bakoe niet compatibel zijn:

„De infrastructuur van de stad is ontworpen voor ongeveer 2 miljoen mensen. In dit geval Absheron Op het schiereiland wonen 4 miljoen mensen. Dit is bijna de helft van de totale bevolking. De globale oplossing hiervoor is de overplaatsing van een aantal staats- en overheidsinstanties uit Bakoe, de verplaatsing van universiteiten en bezetting. Vrij Het is de toepassing van normale, logische en economische overdrachtsprocedures naar steden. Dit alles kan een oplossing zijn, Baku’s last zal worden verminderd.“

Spreker Jafarli
Foto: Meydan.TV

Oprichting van de grootstedelijke gemeente en burgemeestersverkiezingen

Natig Caferli denkt dat de oprichting van Bakoe’s grootstedelijke gemeente en burgemeestersverkiezingen de oplossing van het probleem kunnen ondersteunen. De burgemeester moet verantwoordelijk zijn voor alle vervoerskwesties en tegelijkertijd moet alle vervoersinfrastructuur zich op één centrale locatie bevinden:

„Deze taak moet ondubbelzinnig worden gegeven aan het management van de gemeenten. Momenteel is er detailhandel in Bakoe. Verschillende voertuigen worden beheerd door verschillende instellingen. De metro is gescheiden, de „Baku-bus“ is gescheiden, het transportbureau is gescheiden. Baku Stad Toepassen De autoriteiten en het ministerie van Verkeer hebben het recht om in deze zaak in te grijpen. Al deze versnippering heeft negatieve gevolgen voor het transportsysteem in het algemeen.“

Hoeveel auto’s zijn er in het land?

Volgens de informatie die in januari 2022 werd vrijgegeven, bereikte het aantal personenauto’s in Azerbeidzjan 1 miljoen 349 duizend. Het totaal aantal auto’s is 1,7 miljoen. Vorig jaar werden 84 duizend 765 auto’s geïmporteerd in het land. Ondernemers in de eerste 9 maanden van dit jaar naar Azerbeidzjan 45 duizend 519 auto gebracht

plaatsvervangendeconoom Vüsneeuw Bayramov, ondanks de toename van het aantal voertuigen in de afgelopen jaren, Azerbeidzjan Volgens het aantal auto’s per duizend inwoners behoort het niet tot de landen met de meeste auto’s ter wereld:

„In Azerbeidzjan zijn er 170 auto’s of 135 minkcars per duizend inwoners. Volgens deze indicator staat ons land op de 107e plaats in de wereld. Van de ontwikkelde landen zijn de landen met het hoogste aantal auto’s per hoofd van de bevolking Nieuw-Zeeland en Verenigde Staten van AmerikaIn deze landen zijn er respectievelijk 897 en 868 auto’s per duizend inwoners.

Hoe is de situatie in de buurlanden?

naar Azerbeidzjan In buurlanden of nabijgelegen landen, bijvoorbeeld in Rusland, zijn er 397 auto’s per duizend inwoners. Hiermee staat het land op de 55e plaats. dit nummer in Georgia 378 en het land staat op de 61e plaats. In Moldavië zijn er 363 auto’s per 1000 inwoners en staat het op de 63e plaats. Wit-Rusland staat op de 70e plaats met 343 auto’s per duizend inwoners, Kazachstan staat op de 94e plaats met 207 auto’s, Kirgizië staat op de 97e plaats met 201 auto’s en Oezbekistan staat op de 130e plaats met 87 auto’s.

„Uit vergelijking van cijfers blijkt ook dat het aantal auto’s per duizend inwoners in Azerbeidzjan niet hoog is in vergelijking met de meeste landen in de regio“, – Vüsneeuw Bayramov voegt eraan toe.

‚In Bakoe worden de meeste auto’s gebruikt‘

plaatsvervangend staten Hij zei dat files op de wegen van de hoofdstad de laatste tijd het grootste probleem zijn voor de inwoners van Bakoe. Volgens hem is de laatste 20 Een scherpe ontwikkeling in de infrastructuur van Bakoe trekt de aandacht. Er kunnen ernstigere files ontstaan ​​als de infrastructuur niet wordt uitgebreid.

In dit verband vindt zij infrastructuurontwikkeling belangrijk. Hij zegt dat Bakoe in dit verband een van de prominente steden in de regio is:

„Een van de belangrijkste oorzaken van verkeersopstoppingen is dat meer dan 70 procent van de personenauto’s in het land in Bakoe wordt gebruikt. Het aantal auto’s per duizend inwoners per stad laat zien dat Bakoe een van de nederzettingen is met het hoogste aantal auto’s in de regio. Hoewel de indicator per land totaal anders is. In deze context zien we vooral verkeersopstoppingen in Bakoe. Ook in onze andere grote steden wordt dit nog niet als een serieus probleem gezien.“

Vugar Bayramov
Foto: Meydan TV

De econoom is van mening dat verkeersopstoppingen een negatief effect hebben op de economische activiteit. Daarom is de verloren tijd in files ook een tijdsperiode die in de meeste gevallen geen economische waarde creëert:

„Volgens de berekeningen van CNN, Verenigde Staten van AmerikaIn grote steden bestuurder 97 uur per jaar in de file. De files zijn het meest in Los Angeles: 129 uur. Het slechtste display ter wereld is van de stad Moskou: elke bestuurder staat 250 uur per jaar in de file.

Wat moet er gebeuren om de congestie te verminderen?

vusneeuw Bayramov zegt dat het belangrijk is om de infrastructuur uit te breiden en het is bewonderenswaardig dat het werk in deze richting wordt voortgezet. Bovendien is geen enkel land in staat geweest het congestieprobleem op te lossen met alleen ontwikkelde infrastructuur. Andere en vooral indirecte maatregelen zijn nodig:

„De ervaring van de meeste ontwikkelde landen leert dat het veranderen van werkuren als belangrijk wordt beschouwd voor het verlichten van verkeersopstoppingen en het verminderen van congestie. Zoals in de meeste westerse landen, openbare, particuliere en Opleiding Doordat bedrijven op verschillende werkuren beginnen en eindigen, staan ​​burgers minder lang in de file. Dit betekent brandstofbesparing, vooral voor degenen die met de auto naar het werk gaan.“

Zou het veranderen van werktijden werken?

Het parlementslid zegt dat de meeste publieke en private sectoren in Bakoe tegelijkertijd beginnen en eindigen. Dit is een van de redenen voor de toename van de verkeerscongestie. In deze context begint de publieke sector sneller te werken dan de private sector en in vergelijking arbeid vroeg de dag beëindigen kan de congestie tot op zekere hoogte verminderen:

„Het is zelfs mogelijk om in het publieke domein een sectorale benadering toe te passen. Een soortgelijk mechanisme zou ook voor de private sector kunnen worden voorgesteld.“

Opleiding uitbesteding van bedrijven

Vugar Bayramov, nog een toespraak pad een reeks Opleiding Het is de roterende overdracht van ondernemingen uit kapitaal. econoom zegt: Verenigde Staten van AmerikaDe meeste vooraanstaande universiteiten bevinden zich in kleine steden. Dit dient niet alleen om de congestie in grote steden te verminderen, maar stimuleert ook de ontwikkeling van kleine nederzettingen:

„Verbeteren van de kwaliteit en frequentie van de dienstverlening in het openbaar vervoer Europa Het heeft een bijzondere bijdrage geleverd aan het verminderen van de verkeerscongestie in hun landen. Het is erg belangrijk om hervormingen op dit gebied te verspreiden en het gebruik van het openbaar vervoer in Bakoe aan te moedigen. Over het algemeen is meer gebruik van alternatieve methoden om congestie te verminderen van cruciaal belang. In sommige landen zijn aparte programma’s ontwikkeld en werken werkgroepen om dit probleem op te lossen. Vanuit deze optiek kan afstemming van maatregelen op dit gebied en het vergroten van de adresseerbaarheid de strijd tegen verkeersopstoppingen versterken.

„Normaal transportbeleid moet worden toegepast“

Het delen van informatie op het gebied van transport, de pagina „Vervoer voor Bakoe“ is van mening dat de stad Bakoe niet uniek is. Om het fileprobleem op te lossen, dient alleen het normale verkeersbeleid te worden toegepast.
Paginabeheerders denken dat het overdragen van universiteiten niets anders is dan onwetenschappelijke onzin.
De pagina „Mensengerichte steden“, waar informatie over vervoer wordt gedeeld, ziet de oplossing van het probleem in de aanleg van speciale gele strepen voor het openbaar vervoer.

Paginabeheerders worden vaak genoemd in hun berichten zij doen dat de aanwezigheid van busbanen erg belangrijk is en helpt om files te vermijden:

„Als er vandaag geen dringende maatregelen worden genomen, zullen de problemen en gevolgen in de toekomst groter zijn. Maar als we met de huidige aanpak naar dit probleem blijven kijken, zal het resultaat niet positief zijn. In de afgelopen 15 jaar is er bijvoorbeeld er zijn een aantal stappen gezet om het verkeersprobleem in de hoofdstad op te lossen. Geen van hen heeft geholpen, integendeel, de stad is nog drukker geworden met auto’s.‘

Paginabeheerders zijn van mening dat radicale hervormingen nodig zijn om het huidige knelpuntprobleem op te lossen:

„Welke van deze hervormingen denkt u dat onze staatsinstellingen bereid zijn te accepteren?“ Ik denk nog niet. Verwacht daarom niet snel een oplossing voor het verkeersprobleem in Bakoe.“Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"