Nachrichten aus Aserbaidschan

Azerbeidzjan is een van de landen waar internet niet gratis is

Freedom House’s 2022 Internet Freedom Report is uit

„In Azerbeidzjan over de media beperkend live geaccepteerd. Externe financiering van de media is ook verboden. „over de media“ nieuwe live en maakte de huidige situatie erger. „Vanwege staatsvervolging moesten journalisten in Azerbeidzjan in sommige gevallen vanuit het buitenland opereren.“

Freedom House’s 2022 internetvrijheid uitspraakzo wordt gezegd.

Wat betreft internetvrijheid, Azerbeidzjan internet met 38 punten Vrij behoorden tot de landen die dat niet waren.

In het algemeen werd er geïndexeerd in drie categorieën: Vrijgedeeltelijk Vrij en niet gratis.

Wat betreft de redenen, uitspraak De auteurs stellen dat de toegang tot buitenlandse websites in Azerbeidzjan wordt geblokkeerd. Tegelijkertijd, politiek, sociaal of religieuze inhoud wordt gecensureerd of mag in de meeste gevallen niet worden gepubliceerd. Een nieuwe verordening die de inhoud beperkt van onafhankelijke media en buitenlandse websites die informatie kunnen publiceren over live geaccepteerd.

Het rapport stelt dat regeringsgezinde commentatoren het online debat manipuleren.

Bron: KOZIREV OLEG/shutterstock

„Onafhankelijke media, regeringscritici en actieve vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld worden voortdurend blootgesteld aan technische aanvallen.“

Buurlanden zijn Azerbeidzjan, Georgië en Armenië Het is een van de landen waar internet gratis is. Kalkoen, IraansInternet is niet gratis in Kazachstan en Rusland.

Oekraïne en Kirgizië zijn landen waar internet gedeeltelijk gratis is.

papier De auteurs merken op dat vorig jaar de situatie voor internetvrijheid in 28 landen verslechterde en in 26 verbeterde.

IJsland 10Het is het meest vrije land met 95 punten op de 0-puntenclassificatietabel. Estland (93 punten), Costa Rica (88 punten) en Canada (87 punten) namen de volgende plaatsen.

Laagste beoordeling in China – 10 Punt.Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"