Nachrichten aus Aserbaidschan

Welke voedingsmiddelen bevatten vitamine A? Wat zit er in vitamine A, in welke voedingsmiddelen zit het? |

Vitamine A, dat een belangrijke rol speelt in de menselijke gezondheid, kan net als andere in vet oplosbare vitamines in het lichaam worden opgeslagen. Het kan worden gezegd dat vitamine A-tekort in het lichaam minder is dan in water oplosbare vitamines. Langdurige naleving van diëten met een laag vitamine A-gehalte kan risico’s opleveren. Als voedingsmiddelen die vitamine A bevatten minder worden geconsumeerd, kunnen verschillende ziekten optreden. Vitamine A om in dergelijke gevallen gezond te blijven voedsel Bovendien kan vitamine A dankzij vitaminesupplementen in het lichaam worden opgenomen en op een normaal niveau worden gebracht. Hiervoor moet u onder toezicht van een arts gaan.

Wat is vitamine A?

Vitamine A-tekort komt minder vaak voor omdat het in vet oplosbaar is en in de lever kan worden opgeslagen. Vitamine A, dat kleurloos is en een lange ketenstructuur heeft, heeft vijf dubbele bindingen. Ook wel retinol genoemd. Vitamine A heeft verschillende isomere vormen vanwege de dubbele binding. De meest voorkomende vorm van vitamine A in de natuur is A1 bij zoetwatervissen en A2 bij zoogdieren en zeewatervissen. Vitamine A heeft verandering nodig tijdens groei, ontwikkeling, zwangerschap, borstvoeding en verschillende ziekten.

Wat doet vitamine A?

Vitamine A vervult veel functies in het lichaam. Het staat sinds het verleden bekend als oogarts, vooral vanwege de positieve effecten op de gezondheid van het oog. De voordelen van vitamine A zijn eindeloos. De meest voorkomende positieve effecten en voordelen van vitamine A zijn:

 • Het beschermt tegen nachtblindheid en leeftijdsgebonden zichtproblemen.
 • Vitamine A zet zichtbaar licht om in elektrische signalen en is verantwoordelijk voor de overdracht ervan naar de hersenen.
 • Het ondersteunt het immuunsysteem en er moet aandacht worden besteed aan de inname van vitamine A om sterk te zijn.
 • Het helpt kanker te voorkomen.
 • Samen met vitamine A, vitamine C en vitamine E creëert het een antioxiderende werking.
 • Het vermindert het risico op kanker in cellen en vermindert het risico op het ontwikkelen van kanker.
 • Het helpt huidziekten te voorkomen.
 • Vitamine A speelt een rol bij het in stand houden van de gezondheid van epitheelweefsel.
 • Het helpt een droge huid en de vorming van acne te voorkomen.
 • Huidziekten kunnen worden voorkomen wanneer voldoende vitamine A wordt ingenomen met een uitgebalanceerd dieet.
 • Voor een gezonde botontwikkeling moet de sterke en gezonde structuur behouden blijven en vitamine A ondersteunt ook het herstel van de botgezondheid.
 • Vitamine A samen met calcium en vitamine D vermindert de gevoeligheid voor botbreuken aanzienlijk.
 • Het heeft een positief effect op de reproductieve gezondheid.
 • Vitamine A is nodig voor de aanmaak van gezonde geslachtscellen bij mannen en vrouwen.
 • Voldoende vitamine A-inname is noodzakelijk voor een gezonde deling, groei en ontwikkeling van het embryo tijdens de zwangerschap.
 • Het is effectief in het beschermen van het gezichtsvermogen.
 • Vitamine A is een onmisbare ondersteuner van een gezond immuunsysteem.

Het is belangrijk om vitaminetekorten te elimineren, maar onnodige vitaminesupplementen mogen niet worden gebruikt zonder het advies van een arts. Anders moet u er rekening mee houden dat u ernstige schade kunt oplopen. Dus welke voedingsmiddelen bevatten vitamine A?

Wat bevat vitamine A?

Vitamine A komt uit veel dierlijke en plantaardige bronnenhand Het komt in verschillende hoeveelheden voor in voedingsmiddelen. granen, broodVlees, rood en wit vlees zijn de belangrijkste bronnen van vitamine A. Slachtafval, vis en zeevruchten, melk en zuivelproducten, vooral oranje en geel fruit en groenten zijn voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine A. We kunnen de voedingsmiddelen die het rijkst zijn aan vitamine A als volgt opsommen:

 • wortel
 • Tomaten
 • Groene paprika
 • rode peper
 • Spinazie
 • Broccoli
 • Meloen
 • Mango
 • Visolie
 • Lever
 • Melk
 • Kaas.
 • granen
 • rood vlees
 • wit vlees
 • slachtafval
 • de vis
 • zee producten
 • citrus-

Veel voedsel Het is mogelijk om het te zien in de vitamine A-groep. Dankzij de voedingsmiddelen die aan uw dagelijkse vitamine A-behoeften voldoen, zult u geen vitamine A-tekort in uw lichaam ervaren. U kunt uw ooggezondheid, immuunsysteem, huid en gewrichtsgezondheid beschermen door voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine A in uw dieet te gebruiken. Voedingsmiddelen die vitamine A bevatten, zoals melk, boter, eigeel, pompoen, zoete aardappel, kool, wortel, spinazie, havermout, tomaat en erwten, moeten worden geconsumeerd in de hoeveelheid die het lichaam nodig heeft.

Wat zijn de symptomen van vitamine A-tekort?

Vitamine A-tekort kan verschillende gezondheidsproblemen veroorzaken. Verschillende problemen zoals nachtblindheid, droge huid en haren, acne en diverse huidproblemen, vlekken op het wit van de ogen, bot- en gewrichtsaandoeningen, verzwakking van het immuunsysteem kunnen optreden. Omdat vitamine A wordt opgeslagen in de lever, is een tekort zeldzaam. Vitamine A-tekort kan echter worden gezien bij mensen met ondervoeding en leverziekte. Symptomen van vitamine A-tekort verschijnen in eerste instantie niet, maar langdurige onevenwichtige voeding en onvoldoende opname van vitamines leiden tot het optreden van symptomen van vitamine A-tekort. De symptomen van vitamine A-tekort zijn over het algemeen als volgt:

 • nachtblindheid
 • Gebrek aan zicht
 • Droog haar en huid
 • huidproblemen zoals acne

Als u denkt dat u deze symptomen heeft, moet u zo snel mogelijk naar een gezondheidsinstelling gaan en een arts raadplegen. Als u ten minste één van deze symptomen heeft, moet u naar de arts gaan voor een juiste behandeling en toediening. Neem geen supplementen of diëten zonder doktersadvies.



Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"