Nachrichten aus Aserbaidschan

Beslissingen van degenen die waren gearresteerd op beschuldiging van verraad in de „Tartar-zaak“ werden nietig verklaard

Rechtbank stuurde deze zaken voor heronderzoek naar de rechtbank van eerste aanleg

Tataars werk“ Aan gevangenisstraf Beslissingen van de beroepsinstantie en de hoven van beroep in de zaak van 19 mensen die onlangs tot lange gevangenisstraffen zijn veroordeeld wegens verraad en andere ernstige misdrijven annuleren en teruggestuurd naar het hof van beroep voor heronderzoek. op 2 november Ganja Deze zaken werden behandeld in de Hoge Raad.

Geserveerd in verschillende rangen 19 leger bediendeRoem Hun werk is verdeeld in drie groepen. De zaak van de groep van 11 mensen werd behandeld door de jury onder leiding van Teyyub Mukhtarov. Over de 11 personen in kwestie Tataars leger Lange tijd geschorst van rechtbank gevangenisstraf oordelen annuleren gedaan.

De aanklacht tegen annuleren Er waren 11 mensen: Rauf Orujov, Sultan Zeydullayev, Emin Adilzade, Natig Aliyev, Alizamin Guliyev, Turan Ibrahimli, Mushfiq Ahmedli, Majid Gasimov, Atabay Rahimov, Mirpasha Mehdiyev en Faig Ahmadov.

Rechtbank stuurde deze zaken voor heronderzoek naar de rechtbank van eerste aanleg. Maar deze keer als rechtbank van eerste aanleg, Tataars Leger geen rechtbank Ganja Er werd besloten hem naar de Militaire Rechtbank te sturen. De rechters legden dit uit aan de hand van de ernst van de zaak.

Volgens de wet, als een persoon is veroordeeld, is hij al veroordeeld. Door de nietigverklaring van de straffen van deze mensen zijn ook hun veroordelingen beëindigd. Ze worden nu erkend als verdachten.

in de rechtbank advocaat Zabil Kahramanov, totdat de definitieve beslissing van de rechtbank tegen de beklaagden bekend is, subsidiair (de verplichting om niet ergens anders heen te gaan, politie controle enz.) moet als preventieve maatregel worden gekozen. De rechters gingen echter niet in op dit verzoek.

Een ander verzoekschrift van de advocaat ging over het voor de rechter brengen van de mensen die deze 11 mensen hebben onderzocht en vervolgens een aanklacht tegen hen hebben voorbereid. Advocaat Hij zei dat deze mensen vijf jaar lang op grond van ongegronde aanklachten hadden vastgezeten en hadden geleden. Zabil Kahramanov eiste dat er een speciale beslissing over deze mensen zou worden genomen. Zijn verzoek werd echter niet ingewilligd.

Ganja Bij het Hooggerechtshof in het geval van de overige 8 personen rechtbank het proces gaat door.

In december 2021, „Tataars werk“Nadat de procedure tijdens deze gebeurtenissen was vernieuwd gevangenisstraf 26 mensen werden vrijgesproken.

De vonnissen en vonnissen over mensen die op beschuldiging van verraad tot lange gevangenisstraffen zijn veroordeeld, zijn nog van enkele jaren geleden. Ali Bevestigd in de rechtbank. Echter, nadat de transacties zijn vernieuwd Procureur-generaal Ali Hij stuurde een brief naar de Algemene Vergadering van het Hooggerechtshof. Volgens nieuwe zaken ingediend op 30 september Ali De beslissing van de rechtbank werd vernietigd en de zaken werden teruggestuurd naar de beroepsinstantie voor heroverweging.

Nadat de procedure met betrekking tot deze zaak tussen hen was verlengd algemeen en meer dan 12 personen, inclusief kolonelsTataars werk„binnen marteling gearresteerd voor het gevenNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"