Nachrichten aus Aserbaidschan

„Ilham Aliyev bereidt zich voor op genocide in Karabach“ |

Baku en Yerevan beschuldigen elkaar van het niet nakomen van hun verplichtingen

Ilham Aliyev niet alleen de Hooglanden Karabach Het bedreigt zijn Armeniërs en bereidt zich voor op zijn genocide“, zei hij.

Minister-president van Armenië Nikol Pashinyan de overheid 10 Zelfs in zijn toespraak op de novembervergadering voornoemd.

zei de berg Karabach Het is niet juist om de vredeshandhavers terug te trekken zonder internationale garanties met betrekking tot de veiligheid en rechten van de Armeniërs.

„Spreken over de terugtrekking van vredeshandhavers is niet alleen een schending van de drievoudige verklaringen, maar ook een schending van Nagorno-Karabach. Karabach Het is een voorbereiding op de Armeense genocide“, – Pashinyan voornoemd.

10 20 november20Volgens de overeengekomen tripartiete wapenstilstandsovereenkomst Russische vredestroepen voor een periode van 5 jaar Azerbeidzjan Het is gelegen in de regio Nagorno-Karabach.

Nicole Pashinyan Hij is van mening dat het mandaat van de vredeshandhavers moet worden verlengd totdat de problemen met betrekking tot de rechten en veiligheid van de Nagorno-Karabach Armeniërs zijn opgelost:

„De enige verplichting van Armenië“ Azerbeidzjan met de westelijke regio’s Nachitsjevan om vervoersverbindingen te bieden tussen Geen specifieke uitleg route niet vermeld. Een paar dagen geleden in Shusha Azerbeidzjan Een evenement georganiseerd ter gelegenheid van Victory Day. Tijdens de ceremonie zei Aliyev: „De Zangezur Corridor is de verantwoordelijkheid van Armenië.“ Het bleek dat hij ons ervan beschuldigde onze verplichtingen niet na te komen. ik begrijp het Azerbeidzjan Hij wil de Lachin-corridor sluiten, de Nagorno-Karabach Armeniërs omsingelen en daar genocide plegen.“

Pashinyan Armenië circuleren door de overheid Armenië-Azerbeidzjan bij de grens Hij sprak ook over het project om de landingsplaatsen te openen.

Hij benadrukte dat Yerevan bereid was om dergelijke communicatie te verstrekken, maar deze beslissing werd om de een of andere reden niet geaccepteerd:

„Het lijkt erop dat dit Azerbeidzjan is. pad wil niet Armenië haar verplichtingen volledig is nagekomen. „Azerbeidzjan wil van deze gelegenheid geen gebruik maken.“

Nikol Pashinyan zei: „Als Azerbeidzjan echt vrede wil en er klaar voor is, laten we dan die paspoortcontrolepunten openen.“

President van Azerbeidzjan tijdens het evenement in Shusha ter gelegenheid van 8 november Victory Day Ilham Aliyev voornoemd Armenië is de toezegging die het twee jaar geleden op 10 november heeft gedaan, niet nagekomen.

Hij zei dat de Armeense strijdkrachten nog steeds in Karabach zijn.

Volgens Aliyev, Azerbeidzjan Zijn geduld is onuitputtelijk:

„Wat doet de Armeense strijdkrachten in Karabach? Ik wil u nogmaals waarschuwen: als Armenië zijn verplichtingen niet nakomt, zal Azerbeidzjan de nodige stappen ondernemen.“

2020Als gevolg van de 44-daagse Tweede Karabach Oorlog, herwon Azerbeidzjan de controle over een deel van Karabach en 7 omliggende districten.

Azerbeidzjan, Armenië en Rusland Na beëindiging van de vijandelijkheden met de gezamenlijke verklaring ondertekend door de Lachin Corridor en de leiding van de contactlijn in Karabach Russische vredestroepen is geplaatst.

Karabach-conflict dat begon in 1988 Azerbeidzjan en Armenië veroorzaakte ruzies tussen

Tot het staakt-het-vuren in 1994 bezette Armenië de regio Nagorno-Karabach in Azerbeidzjan en 7 aangrenzende districten.Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"