Nachrichten aus Aserbaidschan

De bevolking is op weg naar verarming

2022 bovenaan eindigen inflatie en prijs verhoging Deels naast de financiële verliezen van de regeringsbevolking een vergoeding herdacht met de bedoeling dit te doen. Maar de belangrijkste verhoging voor gepensioneerden is 50 manats plus 3 procent indexering, die elke drie maanden wordt uitgegeven, en voor werknemers in loondienst – 15.20 manat ging niet verder dan salarisverhoging. Onafhankelijke experts zeggen dat de jaarlijkse prijsstijging rond de 45-50 procent ligt. 20 Ze zeggen dat het het percentage overschrijdt.

Trend zet door, 3,8 in budget miljard Ondanks het aangekondigde manat-overschot is de regering niet van plan om tot het einde van het jaar stappen te ondernemen, alle hoop is gericht op 2023.

Momenteel Nationaal Volgens het project dat in de parlementaire commissies is besproken, is de begroting voor 2023 33 miljard Het is gepland als 300 miljoen manat. 24,2 procent of 8 procent daarvan miljard 63 miljoen manats zullen worden toegewezen aan uitgaven voor defensie en wetshandhaving. Dat zijn 496 miljoen manats, of 6,6 procent meer dan in het lopende jaar.

verdediging en Nationaal Veiligheid, rechtbank 5 miljard 993 miljoen uit de staatsbegroting 2023 voor de onderhoudskosten van de bevoegde autoriteiten, wetshandhavers en openbare aanklagers bron van geld Het is gepland. het is 2020606 miljoen manats, of 11,3 procent meer dan voorheen

Over het algemeen sociaal Het is de bedoeling om 15 miljard 219 miljoen manats toe te wijzen aan de beoogde uitgaven. Dit zijn 1,289 miljoen manats, of 9,3 procent meer dan in het lopende jaar. van de populatie sociaal bescherming en sociaal Beveiligingskosten worden geschat op 4 miljard 416 miljoen manats.

Uit de begrotingsdocumenten die aan de Grote Nationale Vergadering zijn voorgelegd, blijkt dat het totale salarisfonds van de begroting in 2023 8,479 miljard zal bedragen. AZN wordt geschat. Van deze cijfers naar salarisverhoging in de budgetsector van 674,6 miljoen. manat zal worden geleid. 98,2 miljoen manats, Opleiding 37,3 miljoen AZN voor de afdeling Gezondheid van 477 miljoen. Manat-toename wordt verwacht.

Volgens het Rekenhof het gemiddelde in 2023 inflatie Het tarief wordt geschat op 6,9%.

De Wereldbank voorspelt dat de inflatie in Azerbeidzjan dit jaar zal oplopen tot 12,5% en in 2023 tot 9,5%. dit is jouw bank april Die is volgens de schatting respectievelijk 3,5 punt en 2,9 punt hoger.

Tahir Kazimov, voorzitter van de centrale bank, is optimistischer. “Bij gunstige omstandigheden op buitenlandse markten in 2023 inflatie Het zou in de enkele cijfers kunnen zitten, ‘zei hij.

De optimistische prognoses van de regering van het parlement sommige leden delen niet. Econoom Eenheid Ahmedov Nationaal Ontmoeting Arbeid en commissies voor sociaal beleid, economisch beleid, industrie en ondernemerschap zeiden tijdens een gezamenlijke vergadering dat de regering serieuze maatregelen moet nemen om de sociale situatie van de bevolking te verlichten. “Waarom is er vandaag een begrotingsevenwicht? Ik ben niet voor de rest, ik zei dit terwijl ik aan het werk was. Ze gaven geld om uit te geven. Nu het minimum arbeid Betaal 300 manat, verdien 500 manat De bevolking leeft normaal. Je hebt het geld al en ik ben er voorstander van om het aan de mensen te geven”, zei V. Ahmadov.

Kamerlid later martelaar vestigde de aandacht op de problemen van veteranenfamilies: “Aan de andere kant martelaar Er zijn problemen bij het bieden van huizen aan veteranengezinnen. Hoewel het probleem in Bakoe is opgelost, duurt het nog steeds voort in de regio. Martelaar hun families krijgen geen thuis. Het ministerie heeft hier ervaring mee. Er moet meer aandacht komen voor dit probleem.”

Econoom, speciaal in Azerbeidzjan pensioen Ook wees hij op het belang van de oprichting van het fonds. “De bevolking van het land mag niet in de handen van een stichting worden gelaten. Misschien zijn de mensen niet tevreden met de concessies die zij heeft gedaan?” hulpsheriff voornoemd.

parlementslid Ali In zijn toespraak wees Masımlı erop dat er sprake is van massale verarming in de regio’s en drong hij er bij de regering op aan om dringende maatregelen te nemen: “Wie krijgt er vandaag een salaris van meer dan 400 manat? Mensen die in de stad wonen. Degenen die in de regio’s wonen, verdienen minder dan 400 manats. Dit betekent massale armoede.”

Plaatsvervangend tijdens zijn toespraak pensioen Ook werd aandacht besteed aan het verlagen van de leeftijd:Pensioenleeftijd Moet jonger zijn dan 65 jaar. Waarom is deze leeftijd bepaald? De statistieken van degenen die die leeftijd hebben bereikt, moeten worden bepaald. Er moet een publiek debat worden georganiseerd en pensioenleeftijd moet worden gedownload. De status van werkloze moet ook duidelijk worden gedefinieerd. Wie als werkloos wordt beschouwd, moet bij wet worden bepaald. Hoe komt het dat tijdens de pandemieperiode 600 duizend mensen een WW-uitkering krijgen, maar het officiële aantal werklozen rond de 300 duizend ligt. Het ministerie moet deze kwesties ophelderen. Er moet in de regio’s worden geïnvesteerd, zodat de werkloosheid geen enorme niveaus bereikt, anders kunnen we de tragedies in de regio’s niet voorkomen.”

Ook internationale financiële instellingen voorspellen dat de inflatierisico’s in de wereld het komende jaar hoog zullen zijn. Het staat ongetwijfeld op de tweede plaats qua prijs in Azerbeidzjan, dat afhankelijk is van import. prijs verhoging We zullen de trend observeren. Ook monopolie douane Als we rekening houden met de prijsstijgingen die worden veroorzaakt door diensten, zal de sociale situatie die voor ons ligt behoorlijk ernstig zijn. Zoals blijkt uit de begrotingscijfers, de inkomsten die de overheid aan de bevolking verstrekt een vergoeding gaat niet naar salaris- en pensioenverhogingen. Onafhankelijke experts denken dat 200 manats, die vorig jaar elk kwartaal aan gepensioneerden werden uitgedeeld, dit keer in maanden zullen worden verdeeld en bij hun pensioen zullen worden opgeteld, en dat de regering een verhoging van 13 procent zal aankondigen.

Verwacht wordt dat de inkomens van loontrekkenden zullen worden geïndexeerd volgens het jaarlijkse gemiddelde inflatiepercentage. Als er niet meer geld in deze richting gaat dan aangegeven in de prognose, zullen er geen significante salarisverhogingen zijn.

Een van de grootste problemen van het komende jaar is de onvermijdelijke economische ineenstorting in Rusland. het is bekend dat Azerbeidzjan niet-olie-export, Baai De belangrijkste afzetmarkt van agrarische producten bevindt zich in dit land. Boeren meldden in de tweede helft van dit jaar dat ze ernstige problemen ondervonden bij de export van producten. Opgemerkt wordt dat de rijke bevolking van Rusland het land heeft verlaten, de inkomens zijn gedaald en dat daarom de koopkracht van geïmporteerde producten sterk is gedaald. Daarom zijn de kosten hoog in Azerbeidzjan. Baai De snelle verdwijning van de markt voor de verkoop van landbouwproducten kan een ernstige recessie veroorzaken in de landbouwsector, die na olie de meeste deviezen naar het land brengt.

Toen begonnen solide Azeri’s die in Rusland woonden en werkten terug te keren naar het land. Ze zeggen dat het om bepaalde redenen steeds onmogelijker wordt om in dit land te blijven en geld te verdienen. Ze hebben weinig idee van wat hen te wachten staat in Azerbeidzjan.

Wat vindt de regering van deze problemen, die volgend jaar een serieuze hoofdpijn zullen worden? Hoe lost de revitalisering van de landbouwsector de problemen op het gebied van werkgelegenheid en levensonderhoud op van de burgers die naar het land zullen terugkeren? Er staat sowieso niets over in de taal van de regeringsambtenaren die dit in de begroting 2023 presenteerden…

TurgutNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"