Nachrichten aus Aserbaidschan

„De Armeense leiding praat niet over status omdat…“ |

Sergey Lavrov, minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten van Amerika, Rusland Frankrijk en Europa de Unie beschuldigen van het „begraven“ van de Minsk-groep, Rusland merkte op dat ze weigerden om in welke vorm dan ook mee te werken.

Tijdens een persconferentie gewijd aan Europese veiligheidskwesties op 1 december zei Lavrov dat niemand zich de Minsk Groep meer herinnert.

„Het Westen legde uit Rusland zal in geen enkele vorm meewerken Hiermee verklaarden zij dat de OVSE Minsk Group haar activiteiten heeft afgerond. De Minsk Group was ooit invloedrijk in de regio en kon signalen sturen naar zowel Yerevan als Baku. Rusland en Verenigde Staten van AmerikaHet is opgericht om de landen samen te brengen die hebben aanvaard om onder het voorzitterschap te werken. Frankrijk Op een gegeven moment werd hij medevoorzitter van de Minsk Group van de OVSE. Sindsdien hebben de covoorzitters veel nuttig werk verricht. Armenië en Azerbeidzjan Ze ontmoetten hun leiders afzonderlijk en organiseerden gezamenlijke evenementen“, – zei het hoofd van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken.

Lavrov benadrukte dat 2020Na 44 dagen oorlog Armenië en Azerbeidzjan Een aantal andere overeenkomsten werd bereikt als resultaat van bijeenkomsten van leiders op hoog niveau. Hij voegde er ook aan toe dat „we getuige waren van gespannen pogingen van andere spelers om aan deze processen deel te nemen“.

„Daar hebben we geen probleem mee. Yerevan en Baku Het enige wat ons opviel in onze contacten was dat het Westen bijzonder is. leger Na de lancering van de operatie verklaarde hij dat hij nergens, in welke vorm dan ook, met Rusland zou samenwerken in de taal van Washington en Parijs. Hiermee verklaarden zij dat de OVSE Minsk Group haar activiteiten heeft afgerond. Om deze reden zeggen we dat wanneer onze Armeense partners van tijd tot tijd de naam van de Minsk Group noemen, er geen vragen over deze kwestie aan ons gesteld mogen worden. deze vraag Verenigde Staten van Amerikamoeten worden gericht aan Frankrijk, aangezien zij hebben verklaard dat zij deze groep niet langer zullen samenbrengen. En natuurlijk de vraag naar Azerbeidzjan moet worden aangepakt omdat Azerbeidzjan Elke bemiddelingspoging zonder zijn deelname is zinloos.“

Lavrov merkte op dat er een vergadering van de grensafbakeningscommissie werd gehouden in Brussel, en dat Armeniërs en Azerbeidzjanen, die beleefde mensen zijn, de vergadering bijwoonden. Maar er is geen kaart van de voormalige Sovjetlanden in Brussel, die staan ​​alleen op het hoofdkwartier van de Russische strijdkrachten.

„Het is hetzelfde met het vredesverdrag. Dit zijn Europa politiek Ze gingen naar Praag voor het Forum van Eenheid, waar het demarcatie- en vredesverdrag werd ondertekend. VN Ze ondertekenden een document op basis van het handvest en de grenzen die werden gesteld door de Alma-Ata-verklaring die in december 1991 werd aangenomen. Alle voormalige Sovjetrepublieken vormden de Unie van Onafhankelijke Staten met de Alma-Ata-verklaring en bevestigden de onschendbaarheid van de bestaande grenzen tussen de geallieerde republieken van de Sovjet-Unie. Met andere woorden, dan de Hooglanden Karabach Openlijk Autonome Provincie Azerbeidzjan Het maakte deel uit van de SSR. En beide staan ​​in het document Armeniëzowel Azerbeidzjan als Frankrijk, maar tegelijkertijd maakte de bevestiging van de heer Michel van hun erkenning van de Alma-Ata-verklaring zonder voorwaarden vooraf de zaken zeker gemakkelijker. Omdat de kwestie van wat de status van Karabach zou zijn, is opgelost. Het is niet voor niets dat de Armeense leiders niet spreken over de status van de Armeense bevolking in Karabach, maar over de noodzaak om hun rechten te waarborgen. De Azerbeidzjaanse kant is hier klaar voor, zij Azerbeidzjan bereid zijn om de rechten van andere burgers te waarborgen. Niemand herinnert zich de Minsk-groep“zei Lavrov.

24 uur

Lavrovs artikel „De Armeense leiders praten niet over status omdat…“ verscheen voor het eerst. 24 uur.

NieuwsNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"