Nachrichten aus Aserbaidschan

Het Russische leger blokkeerde Azerbeidzjaanse journalisten

Russische vredestichter Azerbeidzjan journalisten werden verhinderd om naar hun tijdelijke plaatsen te gaan.

In het complot dat op 7 december door Halk TV werd gepubliceerd, is te zien dat vredestroepen de verslaggever en exploitant van deze televisie verhinderden het grondgebied in Karabach binnen te gaan. In het perceel werd niet gespecificeerd in welk district het incident plaatsvond. Correspondent Azerbeidzjan burger, journalist, ongewapend, die gebieden naar Azerbeidzjan Hij zegt dat hij erbij hoort, de situatie verandert niet.

Over het onderwerp Azerbeidzjan Persdienst van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en Russische vredestichter Het was voorlopig niet mogelijk commentaar te krijgen van het commando van de eenheid.

Ministerie van Ecologie en Natuurlijke Hulpbronnen van Azerbeidzjan op 3 december Rusland een verklaring afgelegd over de maatregelen die zijn genomen voor „controledoeleinden“ in de regio’s waar vredestroepen worden ingezet. In de verklaring werd vermeld dat de medewerkers van de State Property Affairs Service en „AzerGold“ CJSC een ontmoeting hadden met het bevel van de vredestroepen in Khojaly. Er werd benadrukt dat het doel was om „illegale mijnbouwactiviteiten“ in de regio te beheersen.

Er werd gemeld dat ze in de avond van die dag waren. Azerbeidzjan Ze keerden terug naar de stad Shusha, die onder hun controle stond.

Op 3 december meldde de RFE/RL Armeense dienst dat het gedeelte van de weg Görüs-Khankendi tussen Shusha en Khankendi was afgesloten, daarbij verwijzend naar een onbekende entiteit in het gebied dat wordt gecontroleerd door Russische vredeshandhavers. Een persoon genaamd Shushanik Hayryan, die in de regio was, zei dat hij in de regio „Azatutyun“ao was. 10Ongeveer 0 auto’s stopten.

Volgens „Azatutyun“ werd de weg na drie uur onderhandelen geopend.

202044 dagen Seconden Karabach Als gevolg van de oorlog herwon Azerbeidzjan de controle over een deel van Karabach en 7 omliggende districten. Azerbeidzjan, Armenië en na het staken van de vijandelijkheden met de gezamenlijke verklaring ondertekend door de Russische leiders over de Lachin Corridor en de contactlijn in Karabach Russische vredestichter geplaatst.

begon in 1988 Karabach conflict Azerbeidzjan en Armenië zorgde voor ruzie tussen hen. Tot het staakt-het-vuren in 1994 Azerbeidzjan Bergachtig Karabach regio en 7 aangrenzende buurten werden bezet.

RadiovrijheidNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"