Nachrichten aus Aserbaidschan

De zaak van Singapore en Azerbeidzjan

De overeenkomsten en verschillen van de twee landen

Het grootste deel van onze bevolking worstelt om te overleven en heeft geen interesse in politiek. Weinig mensen die geïnteresseerd zijn in politiek zijn in de war Karabach Met zijn hoofd in zijn hoofd gestopt, heeft hij geen tijd om ver of rond te kijken.

voor de wereld Karabach Een kwestie van de tiende orde, twee achtergebleven arme naties die vechten voor een stuk land naar middeleeuwse maatstaven, is helemaal niet interessant, of op zijn minst pijnlijk triest.

wetenschappelijke vooruitgang in de wereld, Opleiding en gezondheid, natuurbehoud, het nastreven van de perfecte sociale structuur, het creëren van nieuwe kunstwerken, de stabiliteit van de economie, de beheersing van de inflatie, het afweren van de barbaarse Russische agressie tegen Oekraïne is interessanter.

Zeker, de dag gaat voorbij, het jaar gaat voorbij, Karabach Het probleem zal op de een of andere manier worden opgelost, het deel van onze bevolking dat worstelt om te overleven, zal voor hun eigen problemen zorgen, de minderheid die geïnteresseerd is in politiek zal hun ogen openen en rondkijken en vragen: „Oké, Karabach is terug, waarom zijn we hier vandaag ?“

van de populatie hand De rol die nerveus met geld speelt „Wat is er mis met ons?“ hij mag vragen. Hij zei ook kalm: „Gezond, niets. We zijn een voorbeeldige rijke natie die leeft met natuurlijke hulpbronnen. Er zijn niet weinig mensen zoals wij in de wereld, we behoren tot derdewereldlanden en we hebben geen plaats in de wereldvooruitgang. Onze gelukkige dagen zal niet lang duren, zoals de evangelist heer, en we zullen ontberingen tegemoet gaan nadat de natuurlijke hulpbronnen zijn uitgeput. Onze taak is Allah. We zullen naast de ongelukkige mensen gaan staan ​​die om Gods genade en hulp vragen. Somalië, Soedan, Centraal-Afrika landen, het eiland Nauru, etc….“.

Genoeg van deze onzin en hoofdpijn, laten we ter zake komen. Azerbeidzjan Corruptie is een van de belangrijke factoren die het huis verwoest, het levensonderhoud van de bevolking bemoeilijkt en het ontwikkelingspad belemmert. Om corruptie in ons land te voorkomen, voerden onze onafhankelijke economische wetenschappers tal van privé-overleg met de overheid. bieden en stuurde een aantal suggesties! Hoera! De autoriteiten hebben ze gepakt, veel gelachen en op de verste plank van het archief gegooid omdat ze geen advies nodig hebben, ze weten als geen ander corruptie te voorkomen.

Weet je nog toen Hosni Mubarak werd omvergeworpen in Egypte en het Tahrirplein brulde in Caïro. Alle heersers van de wereld waren bang, President Ilham Alijev Hij beval de autoriteiten de mensen niet te beroven.

oh mijn god, wat een gelukkige dag… Autoriteiten om aan alle legitieme wensen van de burger te voldoen zonder een cent van hem aan te nemen toepassen Terwijl hij dit deed, verliet de burger, die geschokt was door de ongewone behandeling, het staatsbestuur met verbazing.

Het wonder duurde enkele maanden. Minister Hij besefte dat de kudde officieren die uit de schuur ontsnapten wel eens ongehoorzaam zou kunnen zijn. Tot dan toe hadden de gebeurtenissen in Egypte zich zo ver ontwikkeld dat de oude rechter Er bestond geen twijfel over dat de sekte haar moslimbroeders zou omverwerpen. En zo gebeurde het Minister Mohammed Morsi benoemd tot minister van Defensie algemeen Het leger zette de door het volk gekozen gehandicapte president, Abdel Fattah Sisi, omver. gevangenisstraf Hij deed het, berechtte hem op basis van slechte beschuldigingen in de plaatselijke rechtbanken en wurgde hem uiteindelijk tot de dood.

in Azerbeidzjan officieren noodgeval van bovenaf annuleren Het is voorbij en iedereen zuchtte en ging terug naar hun favoriete tijdverdrijf. Het is waar dat het standbeeld van Hosni Mubarak op het station van Sabuncu werd verwijderd en nooit meer werd opgericht.

Nogmaals, de oude badkamer, de oude wastafel, de oude dinmaver, de budgetbuit, en de journalisten geven het voorbeeld van Singapore aan de samenleving.

Wat is er met ons gebeurd dat we niet slimmer zijn dan wie dan ook, laten we schrijven vanuit het voorbeeld van Singapore en de lezer een beter gevoel geven.
met Singapore Azerbeidzjan er waren veel overeenkomsten tussen hen, waarvan sommige nog steeds geldig zijn.

  1. Beiden waren koloniën, de ene van Engeland en de andere van Rusland.
  2. Beide zijn Oosterse landen.
  3. Net zoals omkoping niet slecht, lokaal en dierbaar Nationaal werd geteld.
  4. Beide staten werden geregeerd door één man en één familie: Singapore werd 52 jaar geregeerd door Lee Kuan Yew en zijn zoon, Azerbeidzjan Haydar Aliyev en zijn zoon zijn 53 jaar oud.
  5. Beide landen worden bestuurd volgens autoritaire methoden. Beide landen hebben de media strak gecontroleerd en massa-evenementen voorkomen.
  6. Beide landen leggen de nadruk op multiculturalisme.
  7. Beide landen zijn actieve leden van de beweging van niet-gebonden landen.

En daarmee lijken de overeenkomsten te eindigen en de verschillen te beginnen.

Lee Kuan Yun. Bron: „cnbc.com“

Singapore is de rijkste persoon ter wereld 10 een van de staten. Azerbeidzjan Het staat op de 70e plaats. Singapore heeft geen natuurlijke hulpbronnen, Azerbeidzjan grote olie en gas- Ze hebben bedden. Verkiezingen in Singapore zijn transparant en eerlijk, zoiets is lokaal in Azerbeidzjan nog nooit gebeurd. in Singapore live hij is de koning, de koning is de wet in Azerbeidzjan. De rechtbank van Singapore is een symbool van rechtvaardigheid en zuiverheid in Azerbeidzjan rechtbank oorspronkelijk droog. Singapore produceert 6% van ’s werelds kennisintensieve producten, Azerbeidzjan Het aandeel in hoogtechnologische producten is met geen cent te overzien. Vanwege de hoge werk- en levensstandaard in Singapore werden 4,5 miljoen buitenlanders toegevoegd aan de 500.000 lokale burgers, en minstens 1,5 miljoen mensen uit Azerbeidzjan werden verbannen vanwege moeilijkheden in het leven en levensonderhoud.

Wat is de reden voor deze verschillen?

Erg makkelijk. Onze voorouders hebben een spreekwoord: Waar je intentie is, daar is je doel. in 1959 hoger Lee Kuan Yew, staatshoofd, zei:

„Toen ik aan de macht kwam, had ik twee wegen voor me. Als ik de eerste zou kiezen, zou ik moeten beginnen met stelen door de namen van mijn familie en verwanten op de Forbes-lijst te schrijven. In dat geval zou de mijne liggen op een droge mat. Als ik voor het laatste had gekozen, zou ik mijn volk hebben gediend en van mijn land een van de leidende staten ter wereld hebben gemaakt. Ik ben tweede. pad Ik kies.“

Lee Kuan Taxus in 1959 Premier Toen Singapore verkozen werd, was het een van de armste landen ter wereld. Vijf jaar later bereikte het gemiddelde jaarinkomen per hoofd van de bevolking $ 400. Lee Kuan Taxus in 1990 Premier Tegen de tijd dat hij zijn ambt verliet, had dat cijfer $ 12.500 bereikt. 2010In , het inkomen van de gemiddelde Singaporese is gemiddeld Verenigde Staten van Amerika hoger was dan het jaarinkomen van haar burgers.

Lee Kuan Yew nodigde alle moderne bedrijven van de wereld uit om hun filialen in Singapore te openen. Er is een verantwoordelijke functionaris aangesteld voor elke bedrijfsbasis die naar Singapore komt om de situatie te beoordelen. De taak van deze officier was om elke vraag van de zakenman onverwijld te beantwoorden, om elk obstakel dat zich tijdens zijn werk voordeed onmiddellijk te verwijderen. De kapitalist kwam en zag groen licht op zijn weg, waar hij ook heen ging in Singapore, en hij was gemotiveerd om een ​​groot bedrijf te beginnen in dit kleine land. Toen de economische ontwikkeling begon, bleef Singapore niet werkloos, bovendien begon een toestroom van hoogopgeleide arbeiders uit het buitenland.

Zoals in elk oosters land heerste er in Singapore een welig tierende corruptie. Als eerste stap heeft Lee Kuan Yew het licentiesysteem vereenvoudigd en zo transparant mogelijk gemaakt. Ten tweede vereenvoudigde hij de wetten zodanig dat dubbelzinnigheid in hun interpretatie niet mogelijk was. derde stap rechtbank werd hervormd. De rechters zijn veranderd, de onafhankelijke die het respect van het publiek heeft gewonnen advocaten rechter het jaarsalaris van de benoemde rechter is vóór enkele honderdduizenden dollars dollaren na een tijdje een miljoen per jaar dollar het gebeurde

Daarna maakte Lee Kuan Yew aan het publiek bekend: wie omkoping Als hij koopt, wordt hij gepakt!

De eerste die gearresteerd werd, was de jeugdvriend van Lee Kuan Yew, minister van Milieu Wu Boon Tun. Toen zijn tweede vriend werd gepakt, beseften de mensen dat Premier Hij maakt geen grapjes en verandert niet van gedachten.

Tuthatut vertelde hem dat veel ambtenaren gevangen zaten, sommigen het land ontvluchtten en sommigen zelfmoord pleegden.
Zo is de corruptie in Singapore volledig uitgeroeid.

Corruptie in Azerbeidzjan is de ongeschreven wet van ons leven.

Dankzij Lee Kuan Yew is Singapore een belangrijk financieel en commercieel centrum geworden, niet alleen voor de regio maar ook voor de wereld. Iedereen staat te popelen om naar Singapore te verhuizen. De staat wordt gedwongen deze migratie via administratieve weg te beperken.

Singapore is qua oppervlakte een klein land met vijf mensen per vierkante meter. Het breidt zijn territorium uit ten koste van de zee. Azerbeidzjan de grond is rijk aan geel, maar het gebruik ervan is slecht. Het gebied is als het ware voldoende om de bevolking te voeden. politiek Het systeem laat dit niet toe. In Azerbeidzjan verstikt een machtige groep, de importmaffia genaamd, de lokale productie.

Lee Kuan Yew is sociaal, economisch en wereldwijd succesvol Nationaal Hij slaagde erin een politiek voorbeeld te stellen en zijn naam werd de herinnering aan talen.

Wat zal er gebeuren? De naam van Azerbeidzjan wordt ook genoemd in verschillende dossiers en schandalen.
Onze regering laat in ieder geval niet toe dat de wereld Azerbeidzjan vergeet.Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"