Nachrichten aus Aserbaidschan

Oekraïens Georgisch Legioen. ‚Onze vijand is één‘ |

Georgisch Vadim Chetiani Hij ligt in een ziekenhuis in Oekraïne. Georgiërs met andere buitenlanders en Oekraïners in september Rusland Hij raakte ernstig gewond tijdens het vechten tegen de indringers.

45-jarige Chkhetiani Oekraïne Hij is een soldaat van de strijdkrachten die vocht in de 128e bergaanvalbrigade.

Oekraïne Het is bekend dat honderden etnische Georgiërs in het leger hebben gevochten. Velen van hen zijn lid van het Georgische Legioen, dat al jaren in dit land actief is. Er zijn andere buitenlanders in dit legioen.

Het Georgische Legioen, dat in 2014 werd opgericht nadat Rusland een conflictomgeving had gecreëerd in de Donbass-regio, Oekraïne Hij sloot zich aan bij de strijdkrachten.

Van de 800 van het legioen 10Er wordt gezegd dat het maar liefst 100 krijgers heeft. De helft van hen zijn Georgiërs en de andere helft zijn soldaten van andere nationaliteiten.

Het Georgische Legioen heeft onlangs veel slachtoffers gemaakt nabij de stad Bakhmut, ten oosten van Donetsk. Deze stad bestaat de afgelopen weken. Rusland werd zwaar aangevallen door het leger.

Rusland Minister vladimir PoetinKort nadat de Oekraïense president Volodymyr een grootschalige aanval op Oekraïne had bevolen Zelenski Hij deed een beroep op buitenlandse burgers en drong er bij hen op aan de wapens op te nemen en Oekraïne te verdedigen. Kiev autoriteiten hebben ook een speciale website gemaakt om dit proces te vergemakkelijken.

Er wordt gezegd dat na deze oproep duizenden vrijwilligers uit tientallen landen naar Oekraïne zijn gekomen. Er zijn echter mensen die aan deze cijfers twijfelen.

Hoewel het exacte aantal buitenlanders dat in het Oekraïense leger vecht niet bekend is, loopt het dodental op. Volgens een schatting waren er meer slachtoffers onder strijders uit Georgië, met een totale bevolking van 3,7 miljoen, dan enig ander land.

Bij een van de recente incidenten in de buurt van Bakhmut begin december zijn naar verluidt vijf Georgiërs om het leven gekomen.

Leger Hoewel experts zeggen dat Bakhmut, dat voor het begin van de oorlog 80.000 inwoners telde, weinig strategisch belang had, heeft het Russische leger, inclusief huurlingen van de „Wagner“-groep, de stad de afgelopen dagen voortdurend gebombardeerd.

Oprichter en commandant van het Georgische Legioen Mamuka Mamulashvili Op 5 december vertelde hij de Georgische media dat 33 vrijwilligers die Georgië hadden verlaten tijdens de oorlog het leven lieten.

Op 15 december meldde de Georgia-dienst van RFE/RL dat het aantal 35 had bereikt. De naam van een van deze soldaten Sergo Lysihis op 13 dec omgekomen is geweest

Ondanks alle gevaren en recente verliezen van het Georgische Legioen, beschouwt Chkhetiani toetreding tot het Oekraïense leger als de juiste beslissing: „Wat me dit jaar overtuigde, is dat deze oorlog niet alleen voor Oekraïne of zelfs Georgië is. Deze oorlog is voor de hele wereld. Onze landen – ons kleine land en een land dat veel groter is dan wij. Oekraïne een gemeenschappelijke vijand hebben” – zegt.

Tsjechische Republiek 20Hij nam ook deel aan de oorlog die Rusland in 2008 tegen Georgië lanceerde. Kamer NAVOHij nam deel aan vredesoperaties in Afghanistan als onderdeel van de International Security Assistance Force (ISAF). Enkele van de andere Georgiërs die in Oekraïne vochten, bevonden zich in Afghanistan.

aan het Oekraïense leger 2018Chketiani nam deel aan vele oorlogen.

Oekraïense functionarissen uit 52 landen in de eerste dagen van de oorlog 20 Ze zeggen dat er duizend vrijwilligers zijn gekomen. Het is echter niet bekend hoeveel van hen de wapens opnamen en vochten.

Voorzitter Adviseur Oleksi Arerestovich op 1 juli 1000 buitenlandse burgers Oekraïne Hij zei dat hij aan zijn kant deelnam aan de oorlogen.

Russia Matters-website van het Belfer Center van de Harvard Kennedy School in August Eastern Europa en schreef dat de meerderheid van de vrijwilligers uit de voormalige Sovjetrepublieken kwam. Opgemerkt wordt dat de namen van Polen, Georgië, Wit-Rusland, Letland, Litouwen en Roemenië vaker worden genoemd.

NieuwsNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"