Nachrichten aus Aserbaidschan

Ilgar Mammadov solliciteerde bij Ilham Aliyev

tot het advies van de Commissie van Venetië”politiek partijen vragen hem de wet niet te ratificeren

Voorzitter van de Republikeinse Alternatieve Partij (REAL) op 17 december Ilgar Mammadov Minister Inspiratie Alijev aanspreken.

Partij voorzitterpolitiek De partijen werd gevraagd de goedkeuring van de nieuwe wet uit te stellen tot het advies van de Commissie van Venetië.

Deze situatie werd door de Real Party aan Meydan TV gemeld.

Ilgar Mammadov Hij schreef dat de inwerkingtreding van de nieuwe wet een gezonde ontwikkeling van het partijsysteem in het land zal voorkomen:

“Op 16 dec Nationaal Ontmoeting “politiek over feesten” nieuw live het ontwerp in derde lezing aanvaard. Live Hoewel het project is voorbereid op initiatief van de partijen die in het parlement vertegenwoordigd zijn, waaronder de onze, zal het, tegen onze verwachting in, een gezonde ontwikkeling van het partijenstelsel in het land in de weg staan. We hebben hierover onze rechtmatige beslissingen genomen, zowel in onze openbare toespraken als voor het publiek. Minister “We hebben dit herhaaldelijk uitgedrukt in onze correspondentie met de afdeling Betrekkingen met politieke partijen en de wetgevende macht van de regering.”

De voorzitter van Pariya betreurt het dat hun expertise in het land niet de nodige aandacht krijgt:

“Vervolgens hebben we de leden van het PACE Monitoring Committee gevraagd om hun mandaat te gebruiken om internationale experts te betrekken, en daarvoor hebben we de Venetië-commissie gevraagd. live Ze willen Dringend Advies over het project. Op 14 december besloot de Monitoring Commissie om een ​​dergelijk advies te vragen. Het dringende advies van de Commissie is een document dat in zeer korte tijd, meestal enkele weken, wordt opgesteld. Als het advies van de Venetië-commissie na de inwerkingtreding van de wet negatief is, zal dat onaangename aspecten toevoegen aan de positie van ons land in de wereld en ons gezamenlijke werk schaden.

“Ik vraag u om de inwerkingtreding van de nieuwe wet, die de 30 jaar oude wet zal vervangen, uit te stellen tot het advies van de Commissie van Venetië is uitgebracht.” Ilgar Mammadov voltooide zijn mening.

op 16 dec Nationaal Het wetsvoorstel “Over politieke partijen” werd in de derde lezing aanvaard in de Grote Nationale Vergadering van Turkije.

na de wet Minister Het moet worden ingediend bij de administratie.

De president kan het document ondertekenen of intrekken binnen 56 dagen na de datum van inwerkingtreding van de wet.

op 21 nov Nationaal De Vergadering heeft informatie gepubliceerd over het bestaan ​​van een aantal wijzigingen in de nieuwe editie van het wetsontwerp “Over politieke partijen”.

De nieuwe “Wet op de politieke partijen” die in de Nationale Assemblee wordt besproken, bestaat uit 6 secties en 30 artikelen.

“Wet op politieke partijen” werd opgesteld en aanvaard in 1992 in Azerbeidzjan.

De wet is voor het laatst gewijzigd in 2012.Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"