Nachrichten aus Aserbaidschan

Debat over “Laten we de stemgerechtigde leeftijd verlagen tot 16” op de agenda van Duitsland

Er wordt gesproken over het verlagen van de stemgerechtigde leeftijd in Duitsland naar 16 jaar. Minister van Familiezaken Lisa Paus naar Baerbel Bas, voorzitter van de Bondsdag parlement Hij zei dat de stemgerechtigde leeftijd moet worden verlaagd naar 16 jaar.

In een verklaring aan Funke Media, Europa parlement Paus verklaarde dat de leeftijd van 16 jaar een belangrijk teken is om te stemmen bij de verkiezingen, maar dat het niet genoeg zou moeten zijn: politiek Hij moet 16 jaar oud zijn.”

Paus wees erop dat de jongere generatie de indruk heeft dat de samenleving niets om hun situatie geeft en zei: “Daarom wil ik de jongeren zo snel mogelijk meer beloven.” zei.

Bondsdagvoorzitter Baerbel Bas zei in een verklaring aan de Duitse pers dat het onbegrijpelijk is dat de 18-jarige zich nog steeds kandidaat stelt voor de Bondsdag.

“Persoonlijk ben ik voorstander van een federale kiesgerechtigde leeftijd van 16 jaar.” Het hoofd zei, en als resultaat van het onderzoek werd vastgesteld dat er een persoon was. school Als het stemrecht in de volgende jaren wordt gegeven, neemt de kans om naar de verkiezingen te gaan toe.

Duitsland Europa Verlaagde de stemgerechtigde leeftijd van 18 naar 16. De wijziging vindt voor het eerst plaats in mei 2024 Europeese Unie (EU) parlement wordt toegepast bij de verkiezingen. (AA)

Vertaling“24 UUR”Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"