Nachrichten aus Aserbaidschan

Dollar stijgt in Iran, Iraanse goederen komen Azerbeidzjan binnen

van Iran Nationaal valuta – recent rial de Verenigde Staten van Amerika Depreciatie ten opzichte van de dollar Azerbeidzjan dit had ook gevolgen voor de grensoverschrijdende handel met zijn zuiderbuur. Mobiliteit wordt waargenomen in het grensgebied. (Vanwege de schending van het nucleair akkoord ondertekend in 2015) de Verenigde Staten van AmerikaHet opleggen van sancties aan Iran in de afgelopen jaren is waargenomen met de voortdurende waardevermindering van de rial)

Er stoppen dagelijks meer personenauto’s voor de grensovergang van Astara in vergelijking met de voorgaande maanden. Hier staan ​​verschillende artikelen voor de winkels opgesteld.

„Nu kunnen we meer goederen meenemen voor minder geld“

De eigenaar van een van de winkels, die niet bij naam genoemd wilde worden, zei dat de waardevermindering van de rial hen in staat stelde meer goederen uit Iran mee te nemen: „De laatste dagen Iraans De rial werd ineens goedkoper. Iraans #1 op de zwarte markt in Astara de Verenigde Staten van Amerika dollar 400 duizend riyals. Aan het begin van de maand was het 350-360 duizend riyals. Naast de dollar Azerbeidzjan manat nam ook toe. 1 manat was 240 duizend riyals. Iraans De rial blijft niet op één plek staan, hij verliest elke keer zijn waarde. Nu kunnen we veel goederen meenemen met weinig geld“, zei hij.

Erdoğan verklaarde dat de waardevermindering van de rial ook van invloed was op het winkelen en zei: „Wasmiddel werd uit Iran gehaald. We kochten ze allemaal voor 25-30 kopeken goedkoper. Goederen die een week lang elke dag besteld worden, komen per vrachtwagen aan. In de jaren 90 kwamen Iraniërs naar Azerbeidzjan ze kwamen en „veegden“ de winkels. Ze pakten alles wat op hun pad kwam. Nu hebben ze zo’n situatie. Handelaars verkopen hun goederen voor spotprijzen in de Iraanse stad Astara. Gevreesd wordt dat de rial goedkoper wordt. „Er zijn handelaren die hun winkels sluiten totdat de rial stabiliseert.“

„Geen koper“

In een andere winkel beweerde de ondernemer dat de devaluatie van de rial hem nog niet heeft geraakt. Die ondernemer zei dat hij genoeg goederen in zijn magazijn heeft en zei: “Als hun geld waarde verliest, sluiten ze hun winkels uit angst. Ze proberen de goederen tegen de vorige prijs te verkopen. Daarom komen er veel Iraanse goederen naar ons toe. Er zijn drie of vier van dergelijke groothandels in Astara die Iraanse goederen verkopen. Het lijkt erop dat Iraanse handelaren willen dat hun goederen op een veilige plek staan.“

Hij zegt dat het geen probleem is om goederen uit Iran te halen en vervolgt: „Je bestelt vandaag, het komt binnen 1-2 dagen aan. Waspoeders en voedselproducten komen ook uit Iran. Geen probleem. Er zijn niet veel kopers. Iraanse goederen zijn nu overal. „Ik heb sinds de ochtend 6 manats verhandeld. Er zijn hier winkeliers die goederen naar Bakoe en andere plaatsen sturen zodra ze aankomen. In feite kruipen we. Als de grenspoorten worden geopend, zal de handel toenemen.“

coronapandemie ongeveer 2020vanaf februari Azerbeidzjan Beweging aan de landgrenzen met buurlanden is beperkt.

„Wie heeft er geluk…“

Ook taxichauffeurs die aan de grens op klanten wachten, hebben te kampen met lage lonen klacht zij doen. Ze zeggen dat de stijging van de dollar in Iran hun zorg niet is. Een van de chauffeurs benadrukt dat er minder mensen Iran verlaten dan voorheen: 10– 15 mensen gaan naar dit feest. Wie geluk heeft, profiteert die dag. Maar sommigen van ons gaan Iran bezoeken. Bij terugkomst nemen ze liever een taxi. Het zijn vooral ouderen.“

Verzendkosten zijn duur in Iran dollarIraanse goederen die Azerbeidzjan binnenkomen, verschijnen voor het eerst 24 uur.

laatste nieuwsNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"