Nachrichten aus Aserbaidschan

18 kinderen sterven na het innemen van koude medicijnen gemaakt in India

De Oezbeekse autoriteiten zeiden dat 18 kinderen stierven na het drinken van een medicijn tegen verkoudheid dat was vrijgegeven door een Indiaas farmaceutisch bedrijf.

ombudsman Het bureau meldde deze week 18 doden. Eerder werd gemeld dat 15 van de 21 kinderen die het medicijn “Doc-1 Max” kregen, stierven.

Het ministerie van Volksgezondheid meldde ook dat op 28 december 18 van de 21 kinderen met acute luchtwegaandoeningen die de siroop dronken, stierven. Kinderen die het medicijn gebruikten, vertoonden tekenen van nierbeschadiging en -falen.

De kinderen uit verschillende delen van het land waren allemaal jonger dan 6 jaar. 15 van hen waren nog geen 3 jaar oud. De drie overlevenden kind en werd ontslagen uit het ziekenhuis.

De siroop geproduceerd door het Indiase bedrijf “Marion Biotech” werd door “Guramax Medical LLC” in Oezbekistan geïmporteerd. Dat maakte het ministerie volgens Reuters op 27 december bekend. Het ministerie zei dat de siroop een giftige stof bevat, ethyleenglycol genaamd.

Reuters heeft geen verklaring ontvangen van Marion Biotech, Guramax Medical of het ministerie van Volksgezondheid.

Volgens de familieleden van de kinderen hadden de patiënten verkoudheidssymptomen en verslechterde hun toestand na inname van het medicijn.

In de instructies van het medicijn staat dat het na de leeftijd van 2 jaar kan worden ingenomen, maar soortgelijke medicijnen die door andere bedrijven zijn geproduceerd, mogen na de leeftijd van 12 jaar worden gebruikt. ombudsman genoemde inrichting.

Na het incident is de verkoop van “Doc-1 Max” in Oezbekistan sinds 22 december opgeschort.

Het ministerie van Volksgezondheid zei dat het zeven werknemers heeft geschorst wegens nalatigheid omdat ze de sterfgevallen niet tijdig hebben geanalyseerd en de nodige voorzorgsmaatregelen hebben genomen. Hoewel andere werknemers zouden zijn uitgescholden, werd hun rol bij het incident niet bekendgemaakt.

Kirgizië heeft ook de verkoop van “Doc-1 Max” -siroop verboden.

NieuwsNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"