Nachrichten aus Aserbaidschan

Russische blogger ‘zit in een betonnen doos’ in Kiev

“We hebben niet meer dan zeven uur licht per dag. We weten niet eens wanneer het licht aangaat. Als er geen licht is, is er geen verwarming en geen water. De lift werkt niet. We zijn zitten in een betonnen doos.”Oekraïne zegt een 36-jarige Russische blogger die in een hoog gebouw in de hoofdstad Kiev woont.

Het heet “Telegram”. Romeinse Yukhnovets Een blogger die zijn echte naam niet wil onthullen, uit angst voor de veiligheid van zijn dierbaren in Rusland, verhuisde in 2015 vanuit Rusland naar Kiev, zijn vrouw Maria Hij verhuisde twee jaar nadat hij haar had ontmoet. Hij ontmoette Maria tijdens een zakenreis naar Oekraïne. Het stel woont momenteel op de 24e verdieping van een wolkenkrabber met hun zes weken oude dochter Polina.

Nadat Rusland een grootschalig offensief lanceerde, veranderde het uitzicht vanuit de ramen. Nu moeten ze goed nadenken en voorzichtig zijn voordat ze hun appartement verlaten. Ze zijn vooral bang om vast te zitten in de lift met de baby.

“We moeten naar de kelder als het alarm afgaat, maar alleen als er elektriciteit is. Als er geen elektriciteit is, dan is het klaar.” pad Op tijd vertrekken is onmogelijk. Daarom weervoorspelling Tijdens hun aanval nemen we de lift naar de gang. Daar is het min of meer veilig.”– zegt Yukhnovets.

Sinds begin oktober Rusland Oekraïne meerdere keren om het elektriciteitsnet en de civiele infrastructuur te verstoren. weervoorspelling voerden de aanslagen uit. Als gevolg hiervan begonnen elektriciteits-, water- en warmteonderbrekingen in het land. Hoofd buitenlands beleid van de EU op 16 december Joseph Borel (Josep Borrell) beschreef deze aanvallen als “barbaars” en “oorlogsmisdaden” en zei dat “de verantwoordelijken ter verantwoording zullen worden geroepen”.

VNOp 27 december werden in Oekraïne 18.000 burgerdoden bevestigd. Maar in werkelijkheid zou het totale dodental “veel hoger” zijn.

Yukhnovets publiceert zijn leven in Kiev tijdens de oorlog op Telegram en brengt de waarheid over het dagelijks leven in Oekraïne over aan duizenden mensen over de hele wereld.

Kiev Ze zetten een kerstboom op het station. Wel sloten ze de lampen aan op de generator om het elektriciteitsnet niet te overbelasten. “Als je een selfie met een boom wilt maken, moet je trappen.” – Geplaatst op 18 december video- zegt hij in zijn artikel.

“Ik kom eigenlijk uit Wit-Rusland, maar ik heb vele jaren in Rusland gewoond. Momenteel wonen mensen in Oekraïne Rusland wat denken ze Er is een woord in de Oekraïense taal – lyut. Zoals de woede die je voelt als je je tanden op elkaar klemt en wacht tot het gevaar voorbij is… terwijl je met je ogen naar de inkomende raket kijkt.’ – zei de blogger in een telefonisch interview met de dienst “Sever.Realii” van Radio Liberty uit Kiev.

Een paar dagen nadat Moskou de aanval op Oekraïne had gelanceerd, begonnen Yukhnovets en zijn familie na te denken over hoe ze konden helpen. Samen met een paar vrienden begon hij te koken voor machinisten en ontheemden. Samen met haar collega’s van het reisbureau begon Maria gezinnen met jonge kinderen te helpen bij de evacuatie uit de hoofdstad. Tegelijkertijd het Maria-stel zwanger ik heb dit geleerd

“In maart was er artillerie rond Kiev. Het was verschrikkelijk. Lange tijd hebben we onze ouders niet verteld dat ze niet bang moesten zijn. We hebben alle opties besproken. Natuurlijk zou ik me meer op mijn gemak voelen als Masha, haar moeder en haar baby was weg. Maar Masha weigerde absoluut om zonder mij te gaan. Ik kon niet gaan. Het zou verraad zijn. Ik dacht dat ik nuttig kon zijn.” – zegt Yukhnovets.

Eind maart stuitten ze op onverwacht verzet. Rusland Het leger verliet de bezette gebieden ten noorden van Kiev. Een paar weken later, als het gevaar afneemt, verhuizen de blogger en zijn vrienden naar het gebied en beginnen ze ouderen en gehandicapten te helpen die het gebied niet kunnen verlaten.

“We gingen er ongepland heen, gewoon op zoek naar mensen in het verlaten en verwoeste dorp. We vonden een oud stel in een huis. De Russen hadden op hun hek geschreven: ‘Heel erg bedankt voor je gastvrijheid’.” – schrijft Yukhnovets in zijn blogpost van 22 april.

“Mensen houden van zombies”, blogger en Russische soldaten lopen door verwoeste straten 20– Hij herinnert zich zijn eerste reizen waar hij vertelde hoe hij 30 mensen opsloot in een huis en ze niet naar buiten liet gaan.

Hij begint regelmatig kleine steden te bezoeken met zijn vrienden. Hier helpen ze tientallen mensen, de meesten ouderen. Hij zei in zijn blogpost dat hij gestopt was met het uitdelen van voedsel aan mensen die onder artillerievuur stonden en “blijkbaar” 100 jaar oud” aan de vrouw Hij praat over het helpen van de Russen bij het vullen van een greppel die hij in zijn achtertuin heeft gegraven. De groep heeft sinds de start van het project zeker duizend zakken voedsel uitgedeeld.

In het begin namen mensen hun eten mee en gingen hun huizen binnen. Maar geleidelijk begonnen ze zich open te stellen.

Onze bezoeken waren als therapie voor hen. Het ging niet om het eten, ze zaten op ons te wachten.” – zegt.

Sommige vrouwen maakten ook eenvoudige geschenken voor hen klaar. Een van hen was “koekjes bakken voor de kost”. “Gegeven haar een reden om verder te gaan met haar leven” – zegt.

“Vriendschap is het belangrijkste voor eenzame mensen”, – zegt Yukhnovets.

Hij schrijft op zijn blog dat er vanuit de hele wereld donaties komen voor dit vrijwillige initiatief. Mensen doneren geld van een paar dollar tot enkele duizenden dollars. Dankzij deze donaties kan de groep mensen brandhout bezorgen en beschadigde daken en ramen herstellen.

Blogger in maart katja Een Mexicaanse vrouw schreef dat het huis van de gepensioneerde op het punt stond gesloopt te worden. dollar vergeven. Die vrouw was Ruslands honorair consul in Mexico tot de oorlog uitbrak.

Yukhnovets zegt dat de meeste donoren Russen zijn die in Rusland en in het buitenland wonen.

NieuwsNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"