Nachrichten aus Aserbaidschan

NASA’s aankondiging veroorzaakte opwinding! Een primeur van James Webb… “Absoluut daar” |

Een interessante aankondiging kwam van NASA. De James Webb Space Telescope, het meest geavanceerde ‘oog’ van het ruimteagentschap, deed de eerste exoplaneetontdekking en dit nieuws erin geslaagd om de agenda in de wetenschappelijke wereld te worden. Er is één belangrijk detail over de planeet, officieel LHS 475 b genaamd, op 44 lichtjaar afstand. Dit is nogal verrassend.

Volgens een verklaring van NASA hebben onderzoekers voor het eerst het bestaan ​​van een exoplaneet bevestigd met behulp van NASA’s James Webb Space Telescope. Officieel genaamd LHS 475 b, zou de planeet 99 procent in diameter zijn en bijna even groot als de aarde.

“Het lijdt geen twijfel dat de planeet daar is”, zei Jacob Lustig-Yaeger van het Johns Hopkins University Applied Physics Laboratory. “De schone gegevens van Webb bevestigen dit.”

Hoewel de gegevens aangeven dat LHS 475b een terrestrische planeet ter grootte van de aarde is, is het nog niet bekend of deze een atmosfeer heeft. Hoewel het team niet tot een conclusie kan komen over wat er bestaat, kunnen ze wel definitief zeggen wat er niet is.

Volgens de gegevens kan deze planeet geen dichte methaanatmosfeer hebben die vergelijkbaar is met die van Saturnusmaan Titan.

Webb onthulde ook dat de planeet enkele honderden graden heter is dan de aarde.

Vertaling“24 UUR”Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"