Nachrichten aus Aserbaidschan

Sterren massaal naar Dakar voor All Africa Music Awards |

DAKAR, 15 haard (Reuters) – De hoofdstad van Senegal, Dakar, kwam zondag bijeen voor de achtste All Africa Music Awards (AFRIMA), die tot doel heeft de beste ervaren en baanbrekende muzikanten van het continent te eren en te promoten.

Wereldberoemde sterren, waaronder de Senegalese maestro Youssou Ndour, en de Nigeriaanse artiesten P-Square en Tiwa Savage zullen het podium betreden tijdens de hoofdprijsuitreiking, die zal plaatsvinden in het Dakar-stadion met 15.000 zitplaatsen.

De Gabonese zanger en AFRIMA-genomineerde Espoir La Tigresse was een van de extravagant geklede gasten die voor de ceremonie op de rode loper poseerden.

“Ik draag het hoofdmasker van mijn stam in Gabon en vertegenwoordig de traditionele dans van mijn dorp. Ik wil laten zien dat ik trots ben op mijn cultuur en deze vandaag delen met de mensen hier”, zei ze in een zwarte jurk. jurk. en een kap versierd met lange stroachtige bladeren die het grootste deel van zijn gezicht verbergen.

De massale aantrekkingskracht van hedendaagse genres zoals Afrobeats, waarbij artiesten zingen en rappen op een elektronische achtergrond, is de afgelopen jaren over het hele continent gegroeid. de Verenigde Staten van AmerikaIn Europa en delen daarvan leidde het tot platenverkopen en goed ontvangen concerten voor enkele Afrikaanse artiesten. .

AFRIMA-president Mike Dada zei voorafgaand aan de ceremonie: “Dit is een zeer opwindend moment in de Afrikaanse muziek en we zijn er trots op dat deze artiesten in staat zijn geweest om zich op verschillende markten te begeven, zowel lokaal als wereldwijd.”

Bedrijven verdienen geld aan de groeiende wereldwijde belangstelling voor Afrikaanse muziek. Afgelopen juni creëerde Universal Music Group (UMG.AS) een label voor onafhankelijke Afrikaanse labels en artiesten, terwijl muziekstreamingplatforms, waaronder Spotify (SPOT.N), probeerden hun aanbod uit te breiden naar Afrikaanse artiesten.

Reportage Bate Felix en Ngouda Dione Schrijven Alessandra Prentice Christina Fincher bewerken

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-01-18 07:53:15
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"