Nachrichten aus Aserbaidschan

Zal de Europese Unie de Iraanse Revolutionaire Garde verbieden? |

EU-commissaris voor Buitenlandse Zaken, Jozep Borrell, zei dat dergelijke beslissingen rechtbank nietig niet-ontvankelijk

Europeese Unie Iraans De Revolutionaire Garde (IRGC) kan niet worden opgenomen in de lijst van terroristische organisaties.

Hoofd van de afdeling buitenlands beleid van de EU Joseph Borel (Josep Borrell) hiervoor op 23 januari Europeese Unie gerechtelijk bevel is vereist.

2 Europa De ministers van Buitenlandse Zaken van de EU bereiden zich voor om 37 mensen en eenheden op de zwarte lijst van het blok te plaatsen wegens mensenrechtenschendingen in Iran, vertelde de diplomaat aan Reuters.

Europees parlement in Iran mensenrechten voor schendingen en repressie, evenals voor de verkoop van drones aan Rusland Iraans Er werd een besluit genomen waarin werd geëist dat de Revolutionaire Garde zou worden erkend als een terroristische organisatie.

„Omdat ik niet van je hou…“

De commissaris voor Buitenlandse Zaken van de Unie, Joseph Borrell, zei echter dat dergelijke besluiten rechtbank niet-ontvankelijk zonder beslissing:

„Je kunt niet zeggen: ‚Ik zie je als een terrorist omdat ik je niet mag.

Hij voegde eraan toe dat als de rechtbank van een EU-lidstaat een dergelijke beslissing neemt, de IKK kan worden opgenomen in de lijst van terroristische organisaties.

De IRGC werd kort na de islamitische revolutie van 1979 opgericht, los van het reguliere leger om de sjiitische geestelijken van het land te beschermen.

In het IIKK-leger, de zee en weervoorspelling 125 duizend in hun vloot leger Er is een meid.

Ook de gemilitariseerde vrijwillige religieuze Basij-commando’s vallen onder de IIKK.

De belangrijkste organisatie achter de protesten in Iran is de Besic-groep.

„Het regime terroriseert zijn eigen volk“

Maar de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Berbok (Annalena Baerbock) zei Europeese Unie Ze zouden de opname van IKK op de sanctielijst moeten bespreken:

We zien een meedogenloos regime in Iran tegen zijn eigen volk. Iraans De Revolutionaire Garde terroriseert elke dag de bevolking van het land.“

Reuters schrijft dat de betrekkingen tussen de EU-lidstaten en Iran zijn verslechterd sinds de gesprekken over het nieuw leven inblazen van de nucleaire deal van 2015 zijn vastgelopen.

Bovendien heeft Teheran een groot aantal burgers van de Europese Unie vastgehouden.

Iran levert ook kamikaze-drones aan Rusland, dat zonder reden oorlog voert tegen Oekraïne.

NieuwsNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"