Nachrichten aus Aserbaidschan

Tesla investeert 3,6 miljard dollar om Nevada-complex uit te breiden met twee fabrieken |

24 haard (Reuters) – Tesla Inc (TSLA.O) zei dinsdag dat het zijn productiecomplex in Nevada zal uitbreiden met twee nieuwe fabrieken, waaronder de eerste faciliteit voor massaproductie van de semi-elektrische vrachtwagen 3.6 met lange vertraging. miljard Hij zei dat hij meer dan $ zou investeren.

De andere fabriek zal de nieuwe batterijcellen produceren, genaamd 4680, en zal genoeg batterijen produceren voor 2 miljoen lichte vrachtwagens per jaar. In de fabrieken zullen ongeveer 3.000 mensen tewerkgesteld worden.

Het huidige complex van het bedrijf in Sparks lithium-ionbatterijen, geleid door Elon Musk, auto componenten en andere producten, zoals de Powerwall, een stroomvoorzieningssysteem voor consumenten.

Geïntroduceerd in 2017, werd oorspronkelijk verwacht dat de Semi in 2019 in productie zou gaan, maar Musk’s PepsiCo (PEP.O) auto De eerste levering werd uitgesteld tot december. De verhuizing markeerde Tesla’s eerste uitstapje naar de transportsector.

De 18-wielige vrachtwagen kan 500 mijl afleggen op een enkele lading en 81.000 pond vracht vervoeren. Voor schone bedrijfswagens valt de Wet Inflatievermindering in augustus in werking bieden 40.000 de Verenigde Staten van Amerika in dollars belasting Komt mogelijk in aanmerking voor krediet.

Tesla-president Robyn Denholm in november bij Tesla’s 2022 10Het zei dat het 0 Semi’s zou kunnen produceren, maar het bedrijf heeft geen cijfers vrijgegeven in zijn productierapport over het vierde kwartaal.

Musk zei in oktober in een post-earnings-interview dat de EV-fabrikant ernaar streeft om tegen 2024 50.000 vrachtwagens te produceren.

PepsiCo anno 2023 100 We zijn van plan om halffabrikaten te produceren. Andere vrachtwagenklanten zijn onder meer Brewer Anheuser-Busch (ABI.BR), United Parcel Service Inc (UPS.N) en Walmart Inc (WMT.N).

De Semi zal concurreren met Daimler (MBGn.DE) Freightliner, Volvo (VOLVb.ST) en Nikola Corp (NKLA.O), die hun eigen batterijtrucks maken.

Overgeleverd door Akash Sriram en Aditya Soni uit Bengaluru; Bewerkt door Devika Syamnath

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-01-25 03:41:34
Bron – Reuters

Vertaling„24 UUR“Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"