Nachrichten aus Aserbaidschan

Angela Bassett wordt de eerste acteur van Marvel die wordt genomineerd voor een Oscar |

LOS ANGELES, 24 haard (Reuters) – Angela Bassett schreef dinsdag geschiedenis door de eerste Marvel Cinematic Universe-ster te worden die werd genomineerd voor een acteer-Oscar voor haar rol als Queen Ramonda in Black Panther: Always Wakanda.

Na te zijn genomineerd voor beste vrouwelijke bijrol, bracht Bassett hulde aan haar rol.

„Koningin Ramonda van Wakanda Forever is een personage dat mijn ziel raakt omdat ze een moeder en een leider is die zowel voor haar rouwende familie als voor de rouwende mensen moet zorgen“, zei Bassett.

Bassett heeft al Golden Globe- en Critics‘ Choice-prijzen ontvangen en is een favoriet van de winnaars bij de Oscars op 12 maart. De film verdiende nog vier nominaties, onder meer voor visuele effecten en kostuumontwerp.

Bassett werd eerder genomineerd voor een Academy Award voor Beste Actrice voor haar vertolking van Tina Turner in de biopic What’s Love Got To Do With It.

Disney’s vervolg, Black Panther, verkocht bijna $ 330 miljoen aan kaartjes en werd uitgebracht in november. de Verenigde Staten van Amerika en vestigde een record in Canada.

In het vervolg sterft het personage van King T’Challa in de opening, voordat acteur Chadwick Boseman 20 begint te filmen.20Na haar dood aan kanker verandert het scenario.

Marvel heeft besloten om T’Challa niet meer in te spreken. In plaats daarvan creëerde schrijver en regisseur Ryan Coogler een script met vrouwelijke personages.

„Ramonda is een liefdesbrief die weerspiegelt en omarmt wat wij vrouwen elke dag doen,“ zei Bassett.

Zijn nominatie daagt de lang gekoesterde overtuiging uit van veel grote namen in Hollywood, waaronder regisseurs Martin Scorsese en Quentin Tarantino, dat Marvel-films geen echte cinema zijn.

„Ik heb het gevoel dat ze dichter bij pretparken staan ​​dan de films die ik in mijn leven heb gekend en waar ik van hield, en ik denk uiteindelijk niet dat het films zijn“, schreef Scorsese in New. In 2019 veroorzaakte The York Times een terugslag.

Ondanks dergelijke kritiek won de eerste Black Panther in 2019 drie Academy Awards na zeven Oscar-nominaties, waaronder de eerste Best Picture-nominatie voor een superheldenfilm.

Bassett werd in de categorie vergezeld door Hong Chau van The Whale, Kerry Condon van The Banshees of Inisher en Jamie Lee Curtis en Stephanie Hsu van Everything Everywhere All Other.

Verslag door Danielle Broadway en Lisa Richwine; Bewerkt door Mary Milliken en Bill Berkrot.

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-01-25 04:57:29
Bron – Reuters

Vertaling„24 UUR“Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"