Nachrichten aus Aserbaidschan

Microsoft betrekt gebruikers bij codering, productief AI-programma |

Januari 24 (Reuters) – Microsoft Corp (MSFT.O) op dinsdag had tot doel investeerders gerust te stellen dat een grote gok op kunstmatige intelligentie (AI) zijn vruchten afwerpt, zelfs nu economische turbulentie Microsoft-klanten ertoe heeft aangezet hun clouduitgaven onder de loep te nemen.

Het eerste bewijs is het gebruik van een weinig besproken tool genaamd GitHub Copilot voor programmeurs om computercode te schrijven.

Het voertuig, dat in juni vorig jaar voor het publiek werd geopend, verzamelde in een maand tijd 400.000 abonnees. Microsoft-topman Satya Nadella zei dinsdag dat tot nu toe meer dan 1 miljoen mensen Copilot hebben gebruikt.

De aandelen van Microsoft daalden dinsdag licht in de handel na sluitingstijd, nadat de omzet uit cloud computing iets lager was dan de verwachtingen van Wall Street voor het lopende kwartaal.

De groei in Copilot is echter een vroege indicatie dat mensen zullen betalen voor technologie die met een team computercode kan genereren na het leren van vaardigheden van productieve kunstmatige intelligentie, tekst, afbeeldingen of in dit geval big data.

De CEO van GitHub, eigendom van Microsoft, zei vorig jaar dat Kopilot ontwikkelaars vertelt wat ze vervolgens moeten schrijven. bieden schrijft aanvankelijk 35% of 40% van de code van het bestand. Jaarlijks voor individuele abonnees, volgens GitHub-blogpost 10Het kost $ 0 of kan worden betaald via een bedrijfsaccount.

Microsoft zei deze week dat het een investering van meerdere miljarden dollars zal lanceren, inclusief supercomputerontwikkeling en cloudondersteuning, ter ondersteuning van een initiatief dat bekend staat als OpenAI, dat voorop loopt op het gebied van productieve kunstmatige intelligentie, dat het voor het eerst ondersteunde in 2019.

Copilot vertrouwt op OpenAI-technologie, zoals de chatbotsensatie van OpenAI die vorig jaar bekend stond als ChatGPT. Microsoft zei dat het ChatGPT beschikbaar zal maken via de cloud, die naast code essays of gedichten kan genereren.

ChatGPT heeft genoeg aandacht gekregen van kijkers uit de branche om te zeggen dat het op elke gebruikersvraag kan reageren als het wordt bijgewerkt, en mogelijk de Bing-zoekmachine van Microsoft overneemt van marktleider Alphabet Inc (GOOGL.O). Googlevoorheen Reuters nieuws geeft het Google werken aan de belangrijkste AI-presentatie.

Nadella zegt startup-technologie via de cloud van Microsoft bieden inclusief Azure OpenAI Service, momenteel KPMG en Al Jazeera 200 klanten aangetrokken.

Nieuws door Jeffrey Dustin uit Palo Alto, Californië; Bewerkt door Leslie Adler

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-01-25 05:35:38
Bron – Reuters

Vertaling„24 UUR“Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"