Nachrichten aus Aserbaidschan

Twitter-advertentie-uitgaven daalden in december met meer dan 70% |

24 Januari (Reuters) – Advertentie-uitgaven bij Twitter Inc zijn in december met 71% gedaald, volgens gegevens van een advertentieonderzoeksbureau, omdat topadverteerders de overname van Elon Musk volgen. sociaal ze verminderden hun uitgaven aan het mediaplatform.

De nieuwste gegevens van de Standard Media Index (SMI) komen wanneer Twitter actie onderneemt om het voordeel voor adverteerders te herstellen. Zal enkele gratis advertenties aan adverteerders geven bieden Maken, politiek lanceerde een reeks initiatieven om het reclameverbod op te heffen en bedrijven meer controle te geven over de plaatsing van hun advertenties.

Volgens SMI-gegevens zijn de advertentie-uitgaven op Twitter in november met 55% gedaald in vergelijking met vorig jaar.

Twitter reageerde niet onmiddellijk op het verzoek van Reuters om commentaar.

Een ander onderzoeksbureau, Pathmatics, schat dat de meeste bedrijven hun uitgaven in november hebben opgeschort, dezelfde maand dat Musk opgeschorte accounts herstelde en betaalde accountverificatie uitbracht waarmee oplichters zich voor konden doen als bedrijven.

Volgens schattingen van Pathmatics hebben 14 van de 30 grootste adverteerders op Twitter alle advertenties op het platform stopgezet sinds Musk op 27 oktober aantrad.

Tijdens een Twitter Spaces-evenement in november sprak Musk over de kwestie van het stoppen van advertenties door bedrijven, waarbij hij zei dat hij begrijpt dat adverteerders „het een minuutje willen geven“.

Rond dezelfde tijd, Musk sociaal Hij beschuldigde ook activistische groepen ervan adverteerders onder druk te zetten om advertenties op het mediaplatform te plaatsen. Advertentieverkopen vormen ongeveer 90% van de inkomsten van Twitter.

Twitter’s omzet in het vierde kwartaal daalde met bijna 35% jaar-op-jaar als gevolg van de afname van op technologie gebaseerde advertenties, volgens details die vorige week werden gedeeld door de senior advertising executive van Twitter.

Rapportage door Akriti Sharma uit Bengaluru en Sheila Dang uit Dallas

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-01-25 06:53:41
Bron – Reuters

Vertaling„24 UUR“Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"