Nachrichten aus Aserbaidschan

Zelensky liquideert ambtenaren om Oekraïners en het Westen op afstand te houden

Kiev, 25 haard (Reuters) – Na de massale invasie van Rusland Oekraïne De grootste verandering in de regering Minister Hij benadrukt dat Volodymyr Zelensky zijn belangrijkste westerse partners en oorlogsmoe Oekraïners moet laten zien dat het hem menens is met het bestrijden van corruptie en het bestraffen van wanbeheer.

Het plotselinge vertrek van meer dan een dozijn ambtenaren uit het land in de afgelopen dagen heeft geleid tot een reeks schandalen en omkoping beschuldigingen, waaronder Ministerie van Defensie Hoewel het werd afgewezen, vond het plaats na de beschuldigingen die openbare protesten veroorzaakten.

Oekraïne zijn lange strijd tegen corruptie, Kiev’s strijd om te overleven, en ook Europa Hij kreeg meer bekendheid toen hij worstelde om zich bij zijn syndicaat aan te sluiten.

Door de invasie van Rusland is het land meer dan ooit afhankelijk geworden van westerse steun. leger zijn aangewezen op hulp en de internationale gemeenschap Oekraïne Hij heeft duidelijk gemaakt dat hij zijn administratie wil verbeteren.

„Simpel gezegd, het was een waarschuwing, een kick… het was nodig om de autoriteiten te waarschuwen om tijdens de oorlog geen onaanvaardbaar gedrag te vertonen“, zei politicoloog Volodymyr Fesenko.

Het uitlegproces ging woensdag verder met de toespraken van vijf officieren van justitie. omkoping het verlaten van kantoor besmet met beschuldigingen officieren Fesenko voegde eraan toe dat het ook andere mensen omvatte die niets met de verwijdering te maken hadden.

Een van de luidste gevallen waarin de plaatsvervangend minister van Defensie overdreef om zijn ministeriestroepen te voeden Prijs:%s Hij nam ontslag na het nieuws dat hij betaald had.

opzichtig door lokale media auto Volgens de informatie in de lokale pers heeft de presidentiële adviseur, die werd opgeroepen om te rijden, leger In tegenstelling tot de situatie nam ook de hoofdaanklager die op vakantie ging naar Marbella, Spanje, ontslag.

„Tegelijkertijd is dit de versterking van de strijd tegen corruptie en de reactie van de president op kritische artikelen in de media“, zei Fesenko. gezegd.

Commentaar op de opstand in een toespraak dinsdagavond Zelenski „noodzakelijk voor onze bescherming“ en „onze Europa Het hielp ons om dichter bij de instituten te komen.”

„We hebben een sterke staat nodig en Oekraïne Dit is precies wat er zal gebeuren.

Fesenko voegde eraan toe dat ondanks zware verliezen in de Oost-Russische steden Soledar en Bakhmut, de stagnatie van de gevechten in de frontlinie, mede dankzij het slechte winterweer, Zelensky een kans heeft gegeven om veranderingen af ​​te dwingen.

Toen het schudden op dinsdag toesloeg, Europa Een woordvoerder van de vakbond zei tijdens een briefing door de autoriteiten in Brussel: „Oekraïne zij verwelkomen de serieuze aanpak van de autoriteiten in deze kwesties“, maar er is meer hervormingswerk nodig.

Europeese Unie Oekraïne over de strijd tegen corruptie Nationaal Een van deze taken was dat hij een nieuwe directeur aanstelde om zijn kantoor te leiden, de belangrijkste wetshandhavingsinstantie van het land, die in 2015 werd opgericht.

NULTOLERANTIE

Oekraïne wordt al lang geteisterd door corruptie, waar rijkdom en middelen in relatief weinig handen geconcentreerd waren na de ineenstorting van de Sovjet-Unie meer dan 30 jaar geleden.

Maar afgelopen juni, maanden na de Russische invasie Europeese Unie Kandidatuurstatus voor Kiev bieden daarna werd de strijd tegen omkoping urgenter. Om de staat en de vervorming op te ruimen rechtbank systeem was een van de noodzakelijke voorwaarden om de onderhandelingen te beginnen.

parlement eerste vicevoorzitter van de anticorruptiebeleidscommissie, hulpsheriff Yaroslav Yurcishin zei dat de verandering deels bedoeld was om aan te tonen dat Kiev de strijd tegen wanbeheer als een belangrijk onderdeel van zijn integratie met het Westen ziet.

„Oekraïne is in oorlog met Rusland, maar als het om corruptie gaat, heeft het een brede anti-Poetin Hij kan winnen als lid van de coalitie“, zei hij.

Elf maanden lang was het door oorlog vermoeide Oekraïense volk de belangrijkste doelgroep voor de overduidelijke ontslagen en ontslagen.

politiek Analist Petro Burkovski zei dat de corruptieschandalen bij het uitbreken van de oorlog de woede van het publiek en de vraag naar verantwoording zouden aanwakkeren.

Kiev Uit een onderzoek dat deze maand door het International Institute of Sociology is gepubliceerd, bleek dat slechts 25% en 21% van de Oekraïners rechtbanken en openbare aanklagers vertrouwen. vertrouwen maken.

Maar hetzelfde onderzoek onder bijna duizend respondenten in het door de regering gecontroleerde Oekraïne vond 84% voor Zelensky. vertrouwen Het toonde aan dat er een verschil was – het was 27% een jaar geleden.

Wie is er woensdag 45 geworden? Minister Hij wordt in binnen- en buitenland alom geprezen voor zijn leiderschap tijdens de oorlog, en hij wil niet dat die autoriteit wordt ondermijnd door wrok jegens hem en zijn functionarissen.

„Het is erg belangrijk dat de autoriteiten niet liegen of verbergen“, zegt Ilko Kucheriv, uitvoerend directeur van de Burkovski Foundation for Democratic Initiatives. gezegd.

Toegevoegd door Geert De Clercq rapporteren; Bewerkt door Tom Balmforth en Mike Collett-White.

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

25-01-2023 21:51:25
Bron – Reuters

Vertaling„24 UUR“Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"