Nachrichten aus Aserbaidschan

Activist Elliott benoemt beheerder van Salesforce-resources |

NEW YORK, 26 haard (Reuters) – De activistische investeringsfirma Elliott Management Corp, die onlangs miljoenen dollars investeerde in Salesforce (CRM.N), is van plan verschillende uitvoerende kandidaten te nomineren bij zijn cloudgebaseerde softwarebedrijf. Hij vertelde er donderdag over.

55 miljard Met meer dan $ 100 miljoen aan investeringen interviewt Elliott momenteel een aantal mensen, waaronder leidinggevenden uit de technische industrie en leidinggevenden uit andere bedrijfstakken.

Het besluit om van 12 februari tot 14 maart een lijst met mogelijke kandidaten samen te stellen, kan een signaal zijn voor een koerswijziging voor Elliott.

Een paar dagen geleden zei Jesse Cohn, managing partner van Elliott, dat hij ernaar uitkijkt om „constructief“ met het bedrijf samen te werken en „diep respect“ heeft voor mede-oprichter en CEO van Salesforce, Marc Benioff.

Elliott heeft een lange geschiedenis van investeringen in technologiebedrijven en heeft in het verleden bestuursdeals gehad met bedrijven zoals Pinterest (PINS.N), Twitter en eBay (EBAY.O).

Het is onduidelijk wat Elliott van plan is bij Salesforce.

Het nieuws dat Elliott wacht op nominaties voor leidinggevenden, voor het eerst gemeld door de Wall Street Journal, komt nadat Bloomberg meldde dat Salesforce overweegt zijn bestuur te herzien.

Salesforce heeft ten minste vier activistische investeerders, waaronder Elliott, Starboard Value, Jeff Ubben’s Inclusive Capital en ValueAct, dat door Ubben is opgericht en momenteel wordt geleid door Mason Morfit, aldus bronnen die bekend zijn met de zaak.

Vertegenwoordigers van bedrijven weigerden commentaar te geven of reageerden niet op verzoeken om commentaar.

Salesforce-banen eerder dit jaar 10% kondigde plannen aan tot ontslagen en sluiting van enkele kantoren, aangezien de pandemie een opgeblazen personeelsbestand heeft na een snelle aanwerving.

Starboard onderhandelde met het bedrijf en riep op tot betere kostenbeheersing, maar prees de nieuwe leidinggevenden, waaronder medevoorzitter Bret Taylor, die aan het einde van de maand vertrok met Benioff als enige CEO.

Investeerders hebben Salesforce ook gedwongen zijn winst te verhogen, meer aandelen terug te kopen en zorgen te uiten over de recente overnames.

Door Svea Herbst-Bayliss rapporteren; Bewerkt door Lincoln Holiday.

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-01-27 03:57:29
Bron – Reuters

Vertaling„24 UUR“Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"