Nachrichten aus Aserbaidschan

Archeologen begroeten ‘oudste’ mummie gevonden in Egypte |

KAÏRO, 26 haard (Reuters) – Egyptologen hebben in de buurt van de hoofdstad Caïro een faraograf ontdekt dat mogelijk de oudste en “meest perfecte” mummie bevat die ooit in het land is ontdekt, zei het hoofd van het opgravingsteam donderdag.

De directeur van het team, Zahi Hawass, vertelde verslaggevers dat de 4.300 jaar oude mummie werd gevonden op de bodem van de onlangs ontdekte 15 meter lange graven uit de Vijfde en Zesde Dynastie nabij de Trappiramide in Saqqara.

De mummie van een man genaamd Hekashepes bevond zich in een kalkstenen sarcofaag verzegeld met mortel.

“Deze mummie is misschien wel de oudste en meest perfecte mummie die ooit in Egypte is gevonden”, zei Hawass, een van de Egyptische ministers van Oudheden, in een verklaring. Gezegd.

Andere gevonden graven waren onder meer een tombe van Khnumdjedef, een inspecteur van ambtenaren, een nobele opzichter en een priester tijdens het bewind van Unas, de laatste farao van de vijfde dynastie. Het is versierd met taferelen uit het dagelijks leven.

Een ander graf was van Maria, ‘de bewaarder van geheimen en de assistent van het grote hoofd van het paleis’.

Volgens de verklaring waren er onder de graven verschillende standbeelden die een man en zijn vrouw voorstelden, en verschillende bedienden.

Patrick Werr rapporteerde; Onder redactie van Nick Macfie

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-01-26 19:41:09
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"