Nachrichten aus Aserbaidschan

De jaarlijkse winst van Chevron verdubbelt tot 36,5 miljard dollar, maar blijft achter bij de prognoses |

HOUSTON, 27 haard (Reuters) – Chevron Corp. (CVX.N) met een record van 36,5 voor 2022 op vrijdag miljard dollar rapporteerde een winst van meer dan het dubbele van de winst een jaar geleden, maar bleef achter bij de schattingen van Wall Street vanwege waardevermindering van activa en waardevermindering van activa. olie en gas- dalen in prijzen.

de Verenigde Staten van AmerikaVaste nettowinst van de op één na grootste olieproducent in 2022 10 miljard dollar overschreden. Echter, in het vierde kwartaal van de internationale oliehandel en gas- 1.1 in operaties miljard dollar bijzondere waardevermindering aangepaste inkomsten naar schattingen van aangepast netto-inkomen van $ 37,2. miljard.

De cijfers van Chevron beloven enorme winsten voor wereldwijde energieleveranciers. Analisten zeggen dat de hoge stijging te wijten is aan de sterke vraag en tekorten sinds de Russische invasie van Oekraïne. Prijs:%s Totaal van Westerse energiebedrijven gedurende het jaar 20Het dwingt een winst van $ 0 miljard af.

Winsten uit de sector hebben de energieaandelen al boven het marktrendement geduwd, aangezien bedrijven de uitbetalingen aan aandeelhouders verhogen. De laatste cijfers kunnen leiden tot nieuwe oproepen voor onverwachte inkomstenbelastingen.

Woensdag besloot het Witte Huis zijn budget te verdrievoudigen om aandelen van de toekomstige winst van Chevron terug te kopen. protest gemaakt – nu $ 75 miljard in een niet nader genoemde periode. bidet management zegt bedrijven voor consumenten Prijs:%s Ze zouden meer moeten investeren in manieren om het te verlagen.

Beleggers reageerden donderdag en stuurden Chevron-aandelen bijna 5% omhoog naar $ 187,79, een stijging van 44% in de afgelopen 52 weken.

Reuters Graphics Reuters GraphicsGRATIS VERHOGING VAN DE GELDSTROOM

Chevron keerde vorig jaar $ 26 miljard aan dividend uit aan aandeelhouders en investeerde $ 15,7 miljard. Chevron zegt dat het verwacht dat de kapitaaluitgaven in 2023 $ 17 miljard zullen bedragen, waarvan tweederde het gevolg is van een productiestijging van 4%. de Verenigde Staten van Amerikabinnen

Chevron’s nauwlettend in de gaten gehouden vrije kasstroom voor operationele efficiëntie voor 2022 steeg met $ 15 miljard ten opzichte van het voorgaande jaar.

Chief Executive Officer Michael Wirth zei in een verklaring dat de hoofdstad 20Een rendement van meer dan 10 procent, of hoeveel het bedrijf verdient voor elke dollar die in het bedrijf wordt geïnvesteerd, “laat zien dat onze focus op kapitaalefficiëntie werkt”, zei hij.

In het laatste kwartaal rapporteerde Chevron een gecorrigeerde winst van $ 7,9 miljard, of $ 4,09 per aandeel, een stijging van 61% ten opzichte van een jaar geleden.

De winstgroei over het hele jaar kwam tot stand ondanks de zwakke algehele productie, wat resulteerde in een daling van de internationale productie met 7% als gevolg van het aflopen van concessies in Thailand en Indonesië.

Chevron doet nieuwe investeringen en in plaats daarvan de Verenigde Staten van Amerikaricht zich op de productie. De Amerikaanse productie steeg vorig jaar met 16% tot een recordhoogte in het Perm, het belangrijkste schaliebekken van het land.

De raffinageactiviteiten waren nog sterker en verdrievoudigden bijna de resultaten in vergelijking met het voorgaande jaar, aangezien de internationale activiteiten terugkeerden met sterkere marges. De verkoop van geraffineerde producten steeg met 7% dankzij de toegenomen verkoop van hernieuwbare brandstoffen en de vraag naar vliegtuigbrandstof.

Sabrina Valle meldde; Onder redactie van Kenneth Maxwell

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

27-01-2023 17:14:52
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"