Nachrichten aus Aserbaidschan

Bespreking van de verlenging van de sancties tegen Wit-Rusland om de kloof in de EU te dichten

BRUSSEL, 27 haard (Reuters) – Europa EU-ambassadeurs bespraken vrijdag uitbreiding van sancties tegen Ruslands bondgenoot, Wit-Rusland, om sancties te bestrijden door bedrijven die verboden producten exporteren via het buurland van Rusland.

EU-diplomaten vertelden Reuters dat de gesprekken erop gericht waren de sancties tegen Wit-Rusland dichter bij de sancties tegen Rusland te brengen.

Ambtenaren zeiden dat de voorstellen beperkingen opleggen aan de invoer van olie, steenkool en goud uit Wit-Rusland, evenals aan de uitvoer van bepaalde apparatuur en technologieën die door het leger kunnen worden gebruikt.

De EU-functionaris zei dat de onderhandelingen tussen de EU-landen volgende week met de overeenkomst zullen worden voortgezet.

Hij zei dat het officiële blok probeert een evenwicht te creëren, dat de steun van de Wit-Russische leider Alexander Loekasjenko aan Moskou onaanvaardbaar is, dat hij probeert de burgerbevolking niet te veel te onderdrukken.

De functionaris, die niet bij naam genoemd wilde worden, zei: “Dit is een koorddans. We proberen de schroeven vast te draaien, maar niet te veel”, zei hij.

Maar tekenen dat Wit-Rusland wordt gebruikt om een ​​reeks sancties tegen Rusland te krijgen, betekenen volgens de ambtenaar dat de EU haar maatregelen moet aanscherpen.

Na de invasie van Oekraïne in februari 2022 gaan offshore olie, kolen, staal, goud, wit van de EU naar Ruslandhongerig en legde een reeks sancties op die de invoer van plastic producten verbieden.

Rusland Zeevruchten, alcoholische dranken, sigaretten en cosmetica staan ​​ook op de lijst van verboden producten.

Het legde ook beperkingen op aan Wit-Rusland en verbood het blok om vanaf zijn grondgebied raketten op Rusland af te vuren Rusland Hij zei dat hij zijn troepen, tanks en vliegtuigen door zijn territorium had laten gaan.

Deze sancties omvatten tabaksproducten, kalium, minerale brandstoffen en withongerigvoor staal- en rubberproducten.

In de financiële sector zijn de maatregelen vergelijkbaar. Er werden een verbod op transacties met de centrale bank van Wit-Rusland en de uitgifte van eurobiljetten, beperkingen op de financiële instroom uit Wit-Rusland en de levering van SWIFT-berichtendiensten aan vijf Wit-Russische banken ingevoerd.

Het rapport van Philip Blenkinsop, Kate Abnett en Andrew Gray; Bewerkt door William Maclean

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

28-01-2023 17:37:34
Bron – Reuters

Vertaling„24 UUR“



Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"