Nachrichten aus Aserbaidschan

Bij een Russische aanval op een stad in het oosten van Oekraïne zijn drie mensen om het leven gekomen.

KOSTIANTINIVKA, Oekraïne28 haard (Reuters) – Rusland Oekraïne Bij de aanval op de woonwijk van de oostelijke stad Kostiantynivka zijn zaterdag drie mensen om het leven gekomen. omgekomen zei de gouverneur van de provincie.

De gouverneur van Donetsk, Pavlo Kyrylenko, zei dat nog eens 14 mensen gewond raakten bij de aanval, 4 woningen en een hotel werden beschadigd.

„Redders en wetshandhavers werken op de plaats van de tragedie om mensen te helpen en zorgvuldig een andere misdaad van de Russische indringers op ons land te documenteren“, schreef hij op Telegram.

Verbrande overblijfselen van gebogen metaal en huishoudelijke artikelen en ten minste één persoon als reddingswerkers werken om het puin op te ruimen auto verspreid in de tuin. Er waren ook verse bloedvlekken zichtbaar.

Fabrieksarbeider Irina Maltseva, 42, zei: explosie Hij was tv aan het kijken toen hij hevig werd geschud in de woonkamer.

„Ik opende mijn ogen en alles vloog weg“, zei hij. „Ik zat onder het bloed. Mijn moeder zat onder het bloed in de slaapkamer.“

Kyrylenko is zaterdagochtend de laatste van Rusland. 24 uur Hij zei dat als gevolg van de aanslagen in de regio ten minste 4 mensen zijn omgekomen en 7 mensen gewond zijn geraakt.

Minister vladimir Zelenski Hij zei vrijdag dat de situatie aan de frontlinie „extreem ernstig“ blijft, vooral in de regio Donetsk, waar Rusland zijn offensief heeft opgevoerd.

Moskou viel afgelopen februari Oekraïne binnen, maar de gevechten zijn de afgelopen weken vertraagd en geen van beide partijen heeft enige significante winst geboekt.

Kiev herhaaldelijk gewaarschuwd Rusland troepen zullen in de komende weken of maanden een nieuwe aanval proberen.

Verslag van Ivan Lyubish-Kirdey en Dan Peleschuk; Geschreven door Dan Peleschuk. Bewerkt door Alison Williams en Angus MacSwan

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

28-01-2023 21:48:07
Bron – Reuters

Vertaling„24 UUR“Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"