Nachrichten aus Aserbaidschan

Oekraïne ontkent berichten dat het van plan is 24 vliegtuigen van zijn bondgenoten te kopen

28 januari (Reuters) – Oekraïne Leger Weervoorspelling Maakt zaterdag 24 oorlogen van bondgenoten vliegtuig Hij ontkende het nieuws van de krant die hij overwoog te kopen en zei dat de onderhandelingen over mogelijke voorraden nog gaande waren.

Spaanse krant „El Pais“ Leger Weervoorspelling De woordvoerder van de strijdkrachten, verwijzend naar Yuri Ihnat, schreef: Oekraïne Het wil in eerste instantie twee squadrons van elk 12 vliegtuigen, bij voorkeur Boeing F-16’s.

Maar op zaterdag Oekraïne İhnat vertelde Babel dat zijn uitspraken op een persconferentie op vrijdag verkeerd werden geïnterpreteerd.

Oekraïne vliegtuig bevindt zich nog in de onderhandelingsfase. „Op dit moment worden de modellen en nummers van de vliegtuigen bepaald“, zei hij.

Ihnat zei vrijdag in een briefing dat de F-16’s de voormalige Sovjet-oorlogsvliegtuigen van het land waren. vervangen Het is misschien wel de beste keuze voor jagers voor alle doeleinden.

Jouw dag Oekraïne in de tweede helft Nationaal Interfax Oekraïne zegt dat de geallieerden er niet van houden om in het openbaar over jets te speculeren nieuws aldus het bureau.

„Er is geen openbaarmaking gedaan. Deze dingen hebben een zeer negatieve impact. De informatie is erg gevoelig en de partners houden niet van het indienen van verzoeken“, zei hij.

witte Huis Nationaal Plaatsvervangend veiligheidsadviseur John Finer zei donderdag dat de Verenigde Staten Kiev en zijn bondgenoten zullen „zeer zorgvuldig“ het idee bespreken om vliegtuigen te bevoorraden.

De Duitse minister van Defensie verwierp deze week het idee om vliegtuigen naar Oekraïne te sturen.

Zoals gerapporteerd door David Ljunggren; Onder redactie van Daniël Wallis

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-01-29 00:11:03
Bron – Reuters

Vertaling„24 UUR“Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"