Nachrichten aus Aserbaidschan

Milieuactivisten protesteren tegen luchthavenproject nabij Albanees vogelreservaat

VJOSE-NRTE, Albanië, 29 haard (Reuters) – Milieuactivisten hebben dit weekend plannen aangekondigd om het toerisme in Zuid-Albanië te stimuleren, inclusief flamingo’s en pelikanen. 20Een nieuwe die de schuilplaatsen van ongeveer 0 vogelsoorten zal bedreigen weervoorspelling bij de havenbouw protest Ze organiseerden een actie.

De schilderachtige lagune van Vjose-Narte nabij de Adriatische kust van Albanië Europa Het is een belangrijke tussenstop voor zwermen vogels op hun jaarlijkse trek tussen Afrika en Afrika.

Staat weervoorspelling Het bouwt zijn haven op slechts 5 kilometer (3 mijl) van de Adriatische kust en heeft schone stranden waarvan het arme Balkanland hoopt dat het meer buitenlandse toeristen zal aantrekken.

Dat heeft toeristengids Alben Kola zaterdag aan Reuters verteld 10Met meer dan 0 ecologen en ornithologen protest Tijdens de actie, „Dit weervoorspelling Voor degenen die denken dat de haven ontwikkeling zal brengen, zal deze luchthaven niets anders dan vernietiging brengen‘, zei hij.

Albanië wil op een dag toetreden Europa Wat betreft het behoud van de biodiversiteit, het Union Airport-project, dat in december 2021 van start ging en naar verwachting eind 2024 zal worden voltooid, Nationaal en dat het werd uitgevoerd in strijd met het internationaal recht.

Het comité van de Berner Conventie, dat zich inzet voor de bescherming van wilde dieren en natuurlijke habitats in Europa, zei dat Albanië moet stoppen met de bouw van de luchthaven.

Behoud en behoud van de natuurlijke omgeving in Albanië ngoJoni Worpsi van (PPNEA) strijdt al jaren voor de bescherming van de lagune. „Dit laat zien dat deze natuurlijke hulpbron niet alleen van ons is, maar van heel Europa, en dat buitenlandse regeringen meer doen dan wij om het te beschermen.“

Albanese rechtbank in november ngoZe hebben de rechtszaak tegen de aanleg van de luchthaven afgewezen, maar zijn van plan in beroep te gaan.

Vorpsi zei dat de luchthaven, die de zuidelijke kustplaats Vlore zal bedienen, de habitat van vogels zal vernietigen en het risico op vliegtuigbotsingen met grote vogels zal vergroten.

Het Zwitserse bedrijf Mabetex, dat het project leidt, zei dat de landingsbanen daar geen invloed zullen hebben op de routes van de vogels. De landingsbaan komt op 3,5 kilometer van het vogelreservaat en op 5 kilometer van de belangrijkste vogeltrekroutes.

Rapportage door Florion Goga, door Fatos Bytyci, onder redactie van Mark Heinrich

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

29-01-2023 18:40:22
Bron – Reuters

Vertaling„24 UUR“Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"