Nachrichten aus Aserbaidschan

Oekraïne voert inspanningen op om Russische atleten van de Olympische Spelen van 2024 te weren |

Kiev, 28 haard (Reuters) – Oekraïne President Vladimir Zelenski zaterdag Rusland Hij heeft zijn inspanningen verdubbeld om te voorkomen dat zijn atleten deelnemen aan de Olympische Spelen van 2024, door te zeggen dat ze zouden proberen de oorlog tegen Oekraïne te rechtvaardigen als ze mochten meedoen.

Zelenski zei vrijdag Oekraïne Hij zal een internationale campagne lanceren om Rusland buiten de zomerspelen in Parijs te houden.

Rusland „Als zijn atleten deelnemen aan internationale wedstrijden, is het slechts een kwestie van tijd voordat ze de agressie van Rusland beginnen te rechtvaardigen en symbolen van terreur gebruiken“, zei hij.

Volgens dat, Oekraïne schreef een brief aan de leidende internationale sportfederaties met het verzoek het standpunt van het Internationaal Olympisch Comité over de wens van het Internationaal Olympisch Comité om „de sport open te stellen voor de propaganda-invloed van de terroristische staat“ te verduidelijken.

Dat maakte het IOC woensdag bekend dat de Asian Olympic Council Rusland Het gaf Wit-Russische atleten de kans om deel te nemen aan Azië en kwalificeerde hen voor de Olympische Spelen van 2024. Oekraïne Rusland en zegt dat hij de Spelen zou kunnen boycotten als Wit-Russische atleten meedoen.

Zaterdag schreef de plaatsvervanger van Zelensky, Mykhailo Podoliak, op Twitter dat het „dood“ zou zijn om Russische atleten te laten meedoen. ambassadeur” en beschuldigde het IOC ervan “het antimenselijke beleid van Rusland” te steunen.

De woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Zakharova, zei vrijdag dat elke poging om Moskou uit de internationale sport te duwen „gedoemd is te mislukken“.

Het rapport van Dan Peleschuk en David Ljunggren; Bewerkt door Alison Williams en Cynthia Osterman

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

29-01-2023 04:14:49
Bron – Reuters

Vertaling„24 UUR“Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"