Nachrichten aus Aserbaidschan

Column: Aziatische kolenprijzen dalen naarmate China en India minder kopen: Russell |

LAUNCESTON, Australië, 30 haard (Reuters) – De offshore thermische steenkoolmarkten in Azië verliezen warmte nu zowel de vraag in de winter afneemt als de energiecrisis in Europa afneemt. Prijs:%smaar de volumes worden ook verminderd.

Belangrijkste soorten commerciële steenkool die in elektriciteitscentrales worden gebruikt Prijs:%s Het viel terug naar de dieptepunten van vorige week en naar een dieptepunt in één jaar voor een van de belangrijkste soorten van Australië.

Gemeengoed Prijs:%s wat betreft rapporteren Australische steenkool, met een energiewaarde van 5.500 kilocalorieën (kcal/kg) in Port Newcastle, daalde tot $ 129,87 per ton voor de week tot en met 27 januari, het laagste niveau in een week, volgens een beoordeling door het bureau Argus. 21, 2022.

Dit type steenkool wordt meestal gekocht door Indiase nutsbedrijven en20Het was het geprefereerde type Australische thermiek onder Chinese kopers voordat Peking medio 2010 een onofficieel verbod op Australische ladingen invoerde tijdens een diplomatiek debat.

Chinees verbod Annuleer het is echter onwaarschijnlijk dat kopers terugkeren naar Australische thermische steenkool vanwege de beschikbaarheid van goedkopere steenkool van vergelijkbare kwaliteit uit Rusland.

Hogere kwaliteit 6.000 kcal/kg Ook de vochtigheid van Newcastle daalde vorige week, met een index van 307,47 per ton. dollar eindigend op niveau april Het is het laagste niveau sinds mei en is 31% lager dan de $ 442,89 die begin september werd bereikt.

De prijzen voor fysieke vracht van 6.000 kcal/kg in Newcastle, samengesteld door GlobalCOAL, zijn verder verzwakt en sloten vorige week op $ 294 per ton, voor het eerst sinds april vorig jaar onder de $ 300.

Deze prijs wordt vaak aan banden gelegd door kopers in Japan en Zuid-Korea, waardoor de spotmarkt slechts een klein deel van het totale volume uitmaakt.

Zwakte in prijzen is niet beperkt tot Australische thermische steenkool, Indonesië Prijs:%s ging ook naar beneden.

Indonesië is ’s werelds grootste exporteur van thermische steenkool, Australië is de tweede, Rusland derde.

Indonesische steenkool van lage kwaliteit, met een energiewaarde van 4.200 kcal/kg, sloot vorige week op $ 80,39 per ton, het laagste niveau sinds begin september.

Deze kwaliteit heeft de voorkeur van Chinese nutsbedrijven vanwege het lage zwavel- en asgehalte en is ook gewild bij Indiase energiecentrales omdat het goedkoper is dan de Australische en Zuid-Afrikaanse alternatieven.

Uit de haven van Vostochny, die China grotendeels kocht nadat Japan de invoer had beperkt nadat Rusland Oekraïne had aangevallen Rusland thermische steenkool verzwakt ook.

Medio januari zakte de prijs naar $157 per ton, het laagste niveau sinds december vorig jaar.

VOLUMES VERSCHUIVEN

Zachter voor thermische steenkool omdat de vraag naar maritiem transport tussen de twee grootste importerende landen van Azië afneemt Prijs:%s is aan het gebeuren.

China, ’s werelds grootste steenkoolimporteur, voorspelt dat alle steenkoolimporten zullen dalen tot 23,96 miljoen ton in januari, van 28,33 miljoen ton in december, volgens gegevens van grondstoffenanalisten Kpler.

Als de nieuwste aankomsten in januari overeenkomen met de prognoses van Kpler, wordt het de zwakste maand voor Chinese import sinds augustus.

India eindigde op 16 januari op de tweede plaats.20 Het is gelijk aan 16,22 miljoen ton in december, maar het is vermeldenswaard dat december de zwakste maand was voor de invoer sinds februari 2022.

Invoer uit Japan en Zuid-Korea, de derde en vierde grootste steenkoolimporteur in Azië, haard In december ziet het er iets sterker uit dan in december.

Nog een keer, haard April was historisch gezien een sterke maand voor de twee Noord-Aziatische landen en de invoer daalde toen de vraag in de winter in de daaropvolgende maanden piekte.

Al met al blijft de Aziatische vraag naar steenkool sterk, getuige zowel de dalende prijzen als de volumes, maar de zeepbel op de markt die is ontstaan ​​door de Russische interventie in Oekraïne en de daaruit voortvloeiende bedreiging voor de energievoorziening van Europa, verdampt.

Onder redactie van Simon Cameron-Moore

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

De geuite meningen zijn eigendom van de auteur. Deze Zelfverzekerd In overeenstemming met de principes van eerlijkheid, onafhankelijkheid en onpartijdigheid Vrij Het weerspiegelt niet de mening van Reuters News, dat vastbesloten is Clyde Russell te zijn.

Thomson Reuters

Clyde Russell is de Azië Commodities and Energy Specialist bij Reuters. Een journalist en redacteur die al 33 jaar verslag doet van oorlogen in Afrika tot de explosie van hulpbronnen en de huidige strijd. Hij werd geboren in Glasgow, woonde in Johannesburg, Sydney, Singapore en verdeelt zijn tijd nu tussen Tasmanië en Azië. Hij schrijft over trends in grondstoffen- en energiemarkten, met een bijzondere focus op China. Voordat hij in 1996 financieel verslaggever werd, deed Clyde voor Agence-France Presse verslag van burgeroorlogen in Angola, Mozambique en andere Afrikaanse hotspots.

2023-01-30 10:14:28
Bron – Reuters

Vertaling„24 UUR“Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"