Nachrichten aus Aserbaidschan

De NAVO-chef dringt er bij Zuid-Korea op aan de militaire steun aan Oekraïne te vergroten

Seoel, 30 haard (Reuters) – NAVONAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg verwees maandag naar andere landen die hun beleid hebben gewijzigd om geen wapens te geven aan landen in conflict na de Russische invasie van Zuid-Korea. leger aangespoord om het draagvlak te vergroten.

Stoltenbergs eerste stop op zijn reis naar Japan is in Seoul, te midden van de oorlog in Oekraïne en de groeiende rivaliteit met China. de Verenigde Staten van Amerika de betrekkingen met bondgenoten versterken.

Tijdens een toespraak op het Chey Institute for Advanced Study in Seoul bedankte hij Zuid-Korea voor zijn niet-dodelijke hulp aan Oekraïne, maar drong hij aan op meer, eraan toevoegend dat munitie „dringend nodig“ was. Rusland beschrijft de invasie als een „speciale operatie“.

„Ik ben de Republiek Korea leger „Ik roep op tot voortzetting en versterking van concrete hulp“, zei hij.Jouw dag Uiteindelijk is het jouw beslissing, maar laat me je vertellen dat er een paar mensen zijn die nooit wapens exporteren naar landen in conflict. NAVO bondgenoot heeft dat beleid nu gewijzigd.“

Stoltenberg had een ontmoeting met topfunctionarissen van Zuid-Korea Europa Hij voerde aan dat gebeurtenissen in Noord-Amerika en Noord-Amerika verband houden met andere regio’s, en dat de alliantie probeert te helpen bij het beheersen van wereldwijde bedreigingen door meer partnerschappen in Azië aan te gaan.

Zuid-Korea sinds het begin van de oorlog NAVO Het Poolse lid heeft belangrijke overeenkomsten getekend om honderden tanks, vliegtuigen en andere wapens te leveren, maar de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk-yeol zei dat de wet van zijn land die wapenleveringen aan landen in conflict verbiedt, wapens levert aan Oekraïne. moeilijk

Stoltenberg merkte op dat landen als Duitsland, Zweden en Noorwegen een soortgelijk beleid hadden, maar dit veranderden.

„Als we niet willen dat autocratie en tirannie winnen, dan hebben ze wapens nodig, dat is een feit“, zei hij, verwijzend naar Oekraïne.

Het hoofd van de NAVO zei dat het falen van Rusland om deze oorlog te winnen niet alleen voor de Oekraïners is, maar ook voor autoritaire leiders, waaronder Peking. pad „uiterst belangrijk“ om niet de verkeerde boodschap te sturen dat ze kunnen krijgen wat ze willen

Stoltenberg verklaarde dat China „bovenaan“ op de agenda van de NAVO staat, hoewel het geen rivaal van de NAVO is, en voegde eraan toe dat Peking groeit. leger potentieel en gebied verplicht volgens zijn gedrag.

„We geloven dat we met China moeten overleggen over wapenbeheersing, klimaatverandering en andere kwesties. Maar we zijn ook heel duidelijk dat China onze waarden, onze belangen en onze veiligheid op de proef stelt“, zei hij.

In een verklaring die maandag door de staatsmedia werd vrijgegeven, beschreef Noord-Korea het bezoek van Stoltenberg als „het begin van conflict en oorlog omdat het donkere wolken van een ’nieuwe koude oorlog‘ naar de regio Azië-Stille Oceaan brengt.“

Vorig jaar opende Zuid-Korea zijn eerste diplomatieke missie bij de NAVO en beloofde het de samenwerking op het gebied van non-proliferatie, cyberdefensie, terrorismebestrijding, rampenbestrijding en andere veiligheidsgebieden te verdiepen.

Bezoek van de secretaris-generaal van de NAVO de Verenigde Staten van AmerikaMinister van Defensie Lloyd Austin zal maandag in Seoul aankomen voor een ontmoeting met zijn Zuid-Koreaanse tegenhanger, Lee Jong-sup.

Soo-hyang Choi’s boodschapper; Toegevoegd door Hanna Song rapporteren; Bewerkt door Kim Coghill en Gerry Doyle

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-01-30 09:35:31
Bron – Reuters

Vertaling„24 UUR“Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"