Nachrichten aus Aserbaidschan

De Oekraïense Zelensky probeert Rusland weg te houden van de Olympische Spelen in Parijs

29 haard (Reuters) – Oekraïne President Vladimir Zelenski Hij zei zondag dat het toestaan ​​van Rusland om deel te nemen aan de Spelen van Parijs in 2024 neerkomt op het laten zien dat „terrorisme op de een of andere manier acceptabel is“.

Zelenski hij zei President van Frankrijk Emmanuel Macron stuurde een brief als onderdeel van zijn campagne om te voorkomen dat Russische atleten naar de Spelen van Parijs gaan.

„Internationaal Olympisch Comite Rusland Pogingen om hun atleten terug te krijgen naar de Olympische Spelen zijn pogingen om de wereld te vertellen dat terrorisme op de een of andere manier acceptabel is“, – Zelenski Dat zei hij die avond in een videoboodschap.

„Alsof je de Kherson van Rusland bent, Charkov„Je kunt negeren wat Bakhmut en Avdiivka aan het doen zijn.“ Rusland zei hij, verwijzend naar gebieden die zijn getroffen door het vuur van zijn troepen.

Volgens hem zou het Rusland niet mogen worden toegestaan ​​“(de Spelen) of enig ander sportevenement te gebruiken als propaganda voor zijn agressie of staatschauvinisme“.

Het Internationaal Olympisch Comité was vorige week de Asian Olympic Council. Rusland en verwelkomde het aanbod van Wit-Russische atleten om deel te nemen aan Azië.

Zelensky sprak vorige week met Macron en heeft sindsdien een „integriteitsmarathon“ gelanceerd om Russische atleten weg te houden van de Spelen van Parijs. Hij zei zaterdag dat er geen neutraliteit in de sport kan zijn, aangezien de atleten van zijn land vechten en sterven in oorlog.

Zelensky zei in zijn laatste opmerkingen: 20In de 20e eeuw waren er veel fouten die tot verschrikkelijke tragedies leidden.

„En het was een enorme Olympische fout“, zei hij, verwijzend naar het houden van de Olympische Spelen van 1936 in Berlijn, toen de nazi’s aan de macht waren. „De paden van de Olympische beweging en terroristische staten mogen elkaar niet kruisen.“

Het rapport opgesteld door Ron Popeski en Nick Starkov; Onder redactie van Lisa Shumaker

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-01-30 08:59:24
Bron – Reuters

Vertaling„24 UUR“Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"