Nachrichten aus Aserbaidschan

India vraagt ​​nutsbedrijven om tegen 2030 geen kolencentrales meer te sluiten

SINGAPORE, 30 Januari (Reuters) – India heeft nutsbedrijven gevraagd om kolencentrales pas in 2030 te sluiten vanwege de stijgende vraag naar elektriciteit, volgens een door Reuters beoordeelde verklaring van het federale ministerie van Energie. brandstof.

energie afgelopen mei. hongerig Het land zei dat het van plan is de komende vier jaar de elektriciteitsopwekking van ten minste 81 kolencentrales stop te zetten, maar bieden Het omvatte niet de sluiting van een van de 179 kolencentrales. India heeft geen officieel tijdschema vastgesteld voor het verminderen van het gebruik van steenkool.

„Het wordt aanbevolen dat alle energiebedrijven de warmte-eenheden (elektriciteitsopwekking) pas in 2030 in gebruik nemen en dat de eenheden klaar zijn na het uitvoeren van reparatie- en moderniseringswerkzaamheden indien nodig“, aldus de Centrale Elektriciteitsautoriteit (MEA) in de informatie die in januari is gepubliceerd 1e. 20 verzonden naar ambtenaren van het federale ministerie van Energie.

Als adviseur van het departement verwees CEA naar een bijeenkomst in december waar de federale minister van Energie vroeg om oude thermische centrales niet buiten dienst te stellen, „rekening houdend met het verwachte vraagscenario“, en in plaats daarvan de levensduur van zulke planten. .

De federale energiedienst reageerde niet onmiddellijk op verzoeken om commentaar per e-mail.

India, ’s werelds op één na grootste verbruiker, producent en importeur van steenkool, mist ongeveer een derde van zijn doelstelling voor 2022 om hernieuwbare energie toe te voegen. Steenkool is goed voor ongeveer driekwart van de jaarlijkse elektriciteitsproductie.

De vraag naar elektriciteit in India is de afgelopen maanden enorm toegenomen weervoorspelling Toename van industriële activiteit doordat meer thuisgebruik of elektriciteit meer werknemers van het bedrijf in staat stelt om thuis te werken en nadat de beperkingen in verband met het coronavirus zijn versoepeld.

De piekvraag op 18 januari, een maatstaf voor het maximale geleverde vermogen gedurende de dag, steeg tot een record van 210,6 GW, waarmee de vorige piek van 207,1 GW op het hoogtepunt van de intense hittegolf van afgelopen april met 1,7% werd overtroffen. India’s ergste elektriciteitscrisis in zes en een half jaar.

„De piekvraag naar stroom is dit jaar al met 5% gestegen. Als het nog eens met 3-4 procent stijgt, hebben we misschien te maken met een nieuwe crisis“, zei een hoge ambtenaar van een nutsbedrijf in een staat in het zuiden van India.

„Oude kolencentrales zijn uitgesloten“, zei de functionaris, sprekend op voorwaarde van anonimiteit, omdat hij niet bevoegd was om met de media te spreken.

Sudarshan Varadhan meldde; Onder redactie van Kenneth Maxwell

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-01-30 07:29:18
Bron – Reuters

Vertaling„24 UUR“Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"