Nachrichten aus Aserbaidschan

Saoedi-Arabië kan de prijs van ruwe olie voor Azië in de 4e maand verlagen

SINGAPORE, 30 Januari (Reuters) – Saoedi-Arabië, ’s werelds grootste olie-exporteur, kan in maart zijn prijs voor ruwe olie naar Azië voor de vierde achtereenvolgende keer verlagen, omdat de bezorgdheid over een overaanbod aanhoudt, ondanks de verwachtingen voor een herstel van de vraag. Demon.

Staatsoliemaatschappij Saudi Aramco verlaagt mogelijk de officiële verkoopprijs van zijn vlaggenschip Arabian Light oil voor Aziatische klanten met ongeveer 30 cent voor ladingen die in maart zijn geladen.

Dit is een totaal verschil van ongeveer 1,50 met het gemiddelde van Platts Dubai en Dubai Mercantile Exchange Oman quotes. dollar/bbl, het laagste niveau sinds november 2021.

„De algehele vraag naar tussenproducten in Azië blijft zwak en de Chinese consumptie zal zich misschien niet snel herstellen“, aldus een Singaporese medewerker.

China, de grootste olie-importeur, zal naar verwachting een opleving van de vraag naar brandstof zien naarmate Peking zich terugtrekt van zijn strikte nul Covid-19-strategie, maar het herstel zal naar verwachting vertragen gezien de stijgende infecties in het land. pad het kan moeilijk zijn.

De Chinese oliehandelsgigant Unipec haard Abu Dhabi is gestopt met het leveren van laaggeprijsde ruwe olie uit Brazilië en Noord-Amerika. Lees verder

China en India hebben echter de voorkeur. Rusland De volatiliteit in het aanbod blijft de Aziatische markt overschaduwen, die zijn vaten blijft inslaan.

Europeese Unie Het bereidt zich voor om de invoer van aardolieproducten uit Rusland vanaf 5 februari te verbieden, wat de Russische olieraffinage zal beperken en zal leiden tot meer export van ruwe olie. Lees verder

De Organisatie van Petroleum Exporterende Landen (OPEC) en haar bondgenoten, bekend als OPEC+, zullen hun huidige beleid voortzetten om de productie met 2 miljoen vaten per dag te verminderen vanwege de bezorgdheid over de wereldwijde recessie. Lees verder

Respondenten verwachtten hogere kwaliteiten van Arab Medium en Arab Heavy om grotere kortingen te zien naarmate de brandstofraffinagemarges verzwakken.

Saoedische OSP’s voor ruwe olie IraansKoeweit en Irak Prijs:%s Beïnvloedt ongeveer 9 miljoen vaten ruwe olie per dag die naar Azië gaan,

Saudi Aramco past de prijs van ruwe olie aan op basis van aanbevelingen van klanten en rekening houdend met wijzigingen in de olieprijs, omzet en productie van vorige maand Prijs:%s bepaalt op basis van

Ambtenaren van Saudi Aramco geven geen commentaar op de maandelijkse OSP’s van het koninkrijk als een kwestie van beleid.

Hieronder staat het verwachte Saoedi-Arabië voor maart Prijs:%s (Oman/Dubai gemiddelde dollar/loop):

Muyu Xu rapporteerde; Gemaakt door Uttaresh.V

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-01-30 10:47:44
Bron – Reuters

Vertaling„24 UUR“Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"