Nachrichten aus Aserbaidschan

Toyota behoudt zijn titel als ’s werelds best verkochte autofabrikant in 2022 |

TOKI, 30 Januari (Reuters) – toyota Motor Corp (7203.T) in 2022 10.5 miljoen auto Voor het derde jaar op rij de bestseller ter wereld auto De fabrikant behield zijn naam.

De vrachtwageneenheid van de groep, Hino Motors (7205.T), en klein auto De wereldwijde verkoop, inclusief die van fabrikant Daihatsu, daalde met 0,1%, en een recordverkoop van 8,6 miljoen voertuigen in het buitenland hielp de daling van 9,6% op de binnenlandse markt terug te dringen tot 1,9 miljoen.

De tweede rivaal Volkswagen Group (VOWG_p.DE) rapporteerde eerder deze maand de laagste verkoop in tien jaar met 8,3 miljoen voertuigen, toen de COVID-19-stop in China en de oorlog in Oekraïne de toeleveringsketens onder druk zetten.

toyota Hoewel er nog steeds enige leveringsbeperkingen op de chip zijn, zei de Japanse autofabrikant dat een sterke vraag in Azië, verhoogde capaciteit en optimalisatie in Azië en Noord-Amerika de wereldwijde productie in 2022 met 5% hebben doen stijgen.

toyota In november heeft het zijn productieprognose voor het lopende fiscale jaar herzien van 9,7 miljoen eind maart naar 9,2 miljoen.

Reporting Satoshi Sugiyama Chang-Ran Kim bewerken

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-01-30 10:15:28
Bron – Reuters

Vertaling„24 UUR“Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"