Nachrichten aus Aserbaidschan

Activistengroep beschuldigt Shell van misleiding investeerders over hernieuwbare energiebronnen |

LONDEN, 1 februari (Reuters) – Oliegigant Shell (SHEL.L) door de actiegroep Global Witness de Verenigde Staten van AmerikaIn zijn aanvraag bij de effectentoezichthouder wordt het beschuldigd van het misleiden van investeerders over zijn plannen om te besteden aan hernieuwbare energie.

een andere gastheer Europa Net als andere energiebedrijven wil Shell haar activiteiten op het gebied van koolstofarme en hernieuwbare energie snel uitbreiden als onderdeel van de inspanningen om de uitstoot van broeikasgassen in de komende jaren te verminderen.

In een klacht aan de Securities and Exchange Commission (SEC) op woensdag zei Global Witness bezorgd te zijn dat „Shell haar financiële inzet voor hernieuwbare energiebronnen wezenlijk verkeerd heeft voorgesteld door haar uitgaven op dit gebied te overdrijven.“

Brittannië Het bedrijf zei dat het in februari 2021 2 investeringen per jaar zal doen in hernieuwbare energie en energieoplossingen. miljard vanaf 3 dollar miljard dollar bron van geld beoogt te besteden.

Shell’s CO2-afvang en -compensatie, inclusief hernieuwbare energie, waterstof en retail gas en elektriciteit 2,4 in 2021 kosten voor het segment dat de omzet dekt miljard dollar georganiseerd. Dit kwam overeen met 12% van de totale kosten van het bedrijf.

Global Witness heeft de berekeningen van Shell voor hernieuwbare energiebronnen zoals wind en zon bekendgemaakt. 20 toonde aan dat het slechts 1,5% van zijn totale uitgaven besteedde, dat was $ 288 miljard, of $ 288 miljoen.

Laatste updatesNetwerk en infrastructuurCategorieOpkomend Azië gas- LNG-interesse van de markten Prijs:%s neemt toe naarmate het afneemt, artikel met galleryGalleryMarketscategoryNeft Prijs:%s FED loopt vooruit op OPEC-besluiten, geïllustreerd artikel

Zie nog 2 nieuwsberichten

Shell ontkende de beschuldigingen en zei „alle financiële onthullingen aan de SEC en anderen“. rapporteren Hij zei dat hij er zeker van was dat hij volledig aan zijn eisen voldeed.

Klacht bij SEC gas- Hij werd gevraagd te onderzoeken of de opname van zijn handel in de divisie hernieuwbare energie en energieoplossingen van Shell „een materieel misleidende verkeerde voorstelling van zaken“ was.

Shell verhoogde zijn investering in hernieuwbare energie door in 2022 het in India gevestigde Sprng over te nemen voor $ 1,55 miljard en het Deense bedrijf voor duurzaam aardgas, Nature Energy, over te nemen voor $ 2 miljard.

Reportage Ron Bousso David Goodman bewerken

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-02-01 17:27:04
Bron – Reuters

Vertaling„24 UUR“Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"