Deprecated: Constant FILTER_SANITIZE_STRING is deprecated in /home/az24saat/public_html/wp-content/plugins/wpseo-news/classes/meta-box.php on line 59
Analyse: Markten voor centrale bankiers: wij geloven u niet | - Nachrichten aus Aserbaidschan
Nachrichten aus Aserbaidschan

Analyse: Markten voor centrale bankiers: wij geloven u niet |

LONDEN, 2 februari (Reuters) – Aankondigingen van het beleid van de centrale bank, ooit gezien als het regelboek voor hoe markten zich zouden moeten gedragen, vinden geen weerklank meer bij handelaren.

Neem woensdag de renteactie van de Federal Reserve. de centrale bank inflatie De belangrijkste reden om de strijd tegen voort te zetten bron van geld verhogen hun interesse met 25 punten 20Opgewaardeerd naar het hoogste niveau sinds 07.

De S&P 500 (.SPX) bereikte echter een hoogste punt in vijf maanden toen traders zich concentreerden op het idee dat ‘s werelds meest invloedrijke centrale bank binnenkort van richting zou veranderen.

De markten voor staatsobligaties zetten hun koersstijgingen voort als gevolg van renteverlagingen tot het einde van het jaar als gevolg van de veranderingen in de economische conjunctuur.

in Europa Europa De centrale bank lanceerde donderdag een renteverhoging van 50 basispunten en beloofde meer voor maart en daarna.

Ook in de markten van de eurozone werd groei waargenomen. Stoxx 600 aandelenindex april (.STOXX) bereikt hoogste niveau sinds Duitsland 10 De jaarlijkse obligatierendementen daalden met 23 basispunten, de grootste daling in bijna een jaar tijd, doordat de prijzen stegen. Italiaanse obligatierendementen, ECB 2020Het registreerde de grootste eendaagse daling sinds de noodstimulans tijdens de COVID-19-crisis.

Laatste updatesJuridische categorieGoogle Verenigde Staten van Amerika‘s advertentie werpt ruimteconflict op over antitrustzaak, artikel met afbeeldingDealscategorieAnalisten sceptisch over het openen van gesprekken met Casino Teract, geïllustreerd artikel

Zie nog 2 nieuwsberichten

“De markten zeggen: ‘Je kunt nu zeggen wat je wilt, we weten dat het je standpunt zal veranderen'”, zegt Salman Ahmed, hoofd wereldwijde macro- en strategische assetallocatie bij Fidelity International.

Reuters Graphics Reuters Graphics DISCONNECT

Beleggers zeggen dat alles wat centrale banken momenteel beloven, minder betekent voor markten die worden gedreven door de overtuiging dat de inflatie haar hoogtepunt heeft bereikt. Markten verwachten ook dat het vertraagde effect van renteverhogingen de wereldeconomie zal vertragen en vereisen dat beide renteverhogingen binnen het jaar worden ingetrokken.

Traders verwachten dat de Fed de rente tegen het einde van het jaar minstens twee keer zal verlagen. Hoewel de ECB er agressief uitziet, verlaagden de markten hun belangrijkste renteverwachting van 3,4% eerder op donderdag naar 3,25%.

“Ik denk niet dat we dit jaar de rente gaan verlagen”, zei Fed-voorzitter Jerome Powell woensdag. “We hebben meer grond om naar te kijken en we zijn nog niet klaar”, zei ECB-president Christine Lagarde.

Bijna, 10“Wat je hier ziet, is dat de markt zegt: ‘Oké, de Fed gaat verhogen, maar uiteindelijk zal het op een gegeven moment moeten terugkomen'”, zegt Jeffrey Sherman, assistent-CIO bij DoubleLine Capital. miljard activa zorgen ervoor dat de inflatie afzwakt.

Verenigde Staten van Amerikahoofdingang inflatie tot 6,5% ten opzichte van het hoogste punt in 40 jaar vorig jaar. In de eurozone, die wordt geconfronteerd met een energiecrisis die verband houdt met de oorlog van Rusland in Oekraïne inflatie afgelopen maand gedaald tot minimaal 8,5%.

Het rendement op tienjaars schatkistpapier is dit jaar tot nu toe met 50 basispunten gedaald, vorig jaar met 236 basispunten tot bijna 3,3%.

Reuters Graphics GOEDE WAAROM

Centrale banken hebben goede redenen om zich uit te spreken. Levendige markten dreigen de verkrappingsinspanningen te ondermijnen.

“Ze zien er nog steeds vrij agressief uit, maar de markt gelooft ze niet echt”, zegt Sebastian Mackay, een zeer actieve fondsbeheerder bij Invesco.

“(de centrale bank) “zijn aanzienlijk verzacht” in termen van de impact van de havik op de markten, voegde hij eraan toe.

De markten prijzen ook een scenario in waarin de grote economieën voldoende afkoelen om hun centrale banken uit de groeispurten te laten komen vóór een ernstige recessie.

Ondertussen deze week de centrale bank Na de gesprekken zette de prijsactie de cross-asset rally van een maand voort.

De S&P 500 en de Europese Stoxx zijn sinds het begin van het jaar met meer dan 8% gestegen. Verenigde Staten van Amerika De Bank of America Treasury Index (.MERG0Q0) steeg bijna 3%.

Big big big nadat de Bank of England donderdag de rente weer verhoogde en een ommekeer signaleerde in de strijd tegen de hoge inflatie. Brittannië Ook de goudopbrengst daalde.

Risicovolle activa zoals staatsobligaties, die beleggers gebruiken om hun portefeuilles af te dekken tegen economische neergang, zullen over het algemeen niet stijgen. Toch kunnen markten worden geprijsd “in de beste van alle werelden”, zegt Joseph Little, hoofdstrateeg voor de vermogensbeheerdivisie van HSBC.

Weinig zei dat staatsobligaties, waarvan de couponbetalingen in reële termen door inflatie waren uitgehold, zich herstelden in afwachting van een schok voor de energieprijzen en het “herstel” van problemen met de toeleveringsketen als gevolg van de COVID-stop. Aandelen en bedrijfsobligaties voorspelden dat dalende inflatie “de bedrijfswinsten zou voeden”.

Sommige beleggers zijn ook van mening dat de markten de volledige impact van een vertraagde monetaire verkrapping onderschatten.

“Deze obsessie is niet gemaakt op planeet Mars. Het is gemaakt op planeet Aarde, en iemand moet betalen voor deze aanscherping”, zei Ahmed van Fidelity.

Door Naomi Rovnik, bewerkt door Dhara Ranasinghe, Frances Currie

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-02-02 23:06:25
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"