Nachrichten aus Aserbaidschan

Centrale banken verhogen de rente weer, maar er komt een pauze

LONDEN, 2 februari (Reuters) – Grote centrale banken staan ​​op het punt hun aanhoudende agressieve campagnes van renteverhogingen te onderbreken.

Verenigde Staten van Amerika De Federal Reserve maakte de kleinste verhoging ooit in de verkrappingscyclus. Europa De Bank of England en de Bank of England hebben donderdag de rente verhoogd, maar de markten vermoeden dat de piek op handen is.

Over het algemeen, 10 Terwijl Japan een stabiele duif is, heeft de leidende geavanceerde economie de tarieven met 2.965 basispunten sinds het begin van het jaar verhoogd.

Kijk eens waar politici staan, van havik tot duif.

Reuters-grafieken Reuters-grafieken1) Verenigde Staten van Amerika

Woensdag verhoogde de Fed de daggeldrente met 25 basispunten van 4,50% naar 4,75%, de kleinste stijging ooit in een verkrappingsperiode van 11 maanden.

Fed-voorzitter Jerome Powell zei dat een renteverlaging in 2023 “niet gepast” was en waarschuwde dat de inflatie te hoog blijft, wat leidt tot een bullish markt gedreven door hoop op renteverlagingen. naar de betoging teruggetrokken tegen. Hoewel hij geen idee gaf hoeveel de stijging dit jaar zal zijn, zei Powell dat beslissingen “vergadering” zullen zijn. pad mee”, zei hij.

Laatste UpdatesMacro Problemen CategorieUS. wekelijkse werkloosheidsaanvragen zijn op het laagste punt in negen maanden; productiviteit versnelt, afbeeldingsartikel

Zie nog 2 nieuwsberichten

Reuters Graphics2) CANADA

Op 18 januari verhoogde de Bank of Canada (BoC) de beleidsrente met 25 basispunten tot 4,5%, het hoogste niveau in 15 jaar.

BoC-voorzitter Tiff Macklem vertelde Reuters dat hij alleen gefocust was op de vraag of de leenkosten hoger waren en dat de markt weddenschappen hield dat bezuinigingen tot oktober zouden kunnen doorgaan. annuleren gemaakt.

Beleidstarief van de Canadese centrale bank 10 Het steeg met een recordtempo van 425 basispunten per maand. Piek van 8,1% in december en vertraging naar 6,3% inflatieHet blijft meer dan het drievoudige van de doelstelling van 2% van de BoC.

Reuters Graphics Reuters Graphics3) NIEUW ZEELAND

De Reserve Bank of New Zealand (RBNZ) verhoogde haar verkrappingspercentage in november en noteerde een recordstijging van 75 basispunten na vijf opeenvolgende verhogingen van 50 basispunten.

Uit de notulen van de vergadering bleek dat RBNZ ook groter was 10Beschouwd als een 0-gebaseerde verhoging, maar koos voor een kleinere verhoging. de centrale bank Het verhoogde zijn hoogste renteprognose van 4,1% naar 5,5%.

Reuters Graphics4) VK

Eerste grote comeback in december 2021 de centrale bank BoE voor de tiende keer op donderdag Bank boekhoudkundig tarief 20Het steeg tot 4%, het hoogste niveau sinds 08. In het VK heeft de inflatie waarschijnlijk haar hoogtepunt bereikt, zei hij.

Reuters Graphics5) AUSTRALIË

De Reserve Bank of Australia verhoogde het basisrentetarief tot 3,1%, de derde opeenvolgende stijging van 25 basispunten in december, het hoogste niveau in tien jaar.

in het vierde kwartaal inflatie Na een hoogtepunt in 33 jaar te hebben bereikt, hebben de markten tijdens deze verkrappingscyclus ten minste twee renteverhogingen van 25 punten ingeprijsd.

Reuters Graphics6) NOORWEGEN

Door de disconteringsvoet in september 2021 voor het eerst te verhogen, lichtte Noorwegen de sluier over de agressieve wereldwijde trend op en hield de beleidsrente op 19 januari ongewijzigd op 2,75%.

In een ander potentieel teken van wereldwijde wisselkoersvolatiliteit, Norges Bank inflatie Hij merkte op dat de druk is afgenomen en dat eerdere stijgingen de economie hebben vertraagd.

Reuters Graphics7) EUROZONE

De ECB verhoogde donderdag voor het vijfde achtereenvolgende jaar de beleidsrente met 50 basispunten tot 2,5%. 20Hoogste niveau sinds nov.

Hij zei dat hij van plan is de rente in maart met nog eens 50 basispunten te verhogen om de inflatie terug te brengen tot het middellangetermijndoel van 2%.

Kerninflatie in het eurogebied Haard De kerninflatie bleef stabiel op 5,2%, maar daalde in december voor de derde achtereenvolgende maand van 9,2% naar 8,5%.

Reuters Graphics8) ZWEDEN

De Zweedse inflatie bereikte in december het hoogste punt in 30 jaar van 10,2% op jaarbasis, wat de druk op de Riksbank verhoogde om de financieringskosten te blijven verhogen.

De Zweedse Centrale Bank verhoogde de beleidsrente in november met 75 basispunten tot 2,5% en hield haar volgende vergadering op 8 februari.

Reuters Graphics9) ZWITSERLAND

Zwitserland Nationaal In december, de derde verhoging van 2022, verhoogde de SNB haar beleidsrente met 50 basispunten tot 1%. hoge ambtenaar officieren Ze lieten doorschemeren dat er dit jaar een verdere stijging zou kunnen zijn.

SNB-voorzitter Thomas Jordan zei vorige maand dat hoewel de inflatie in december daalde tot 2,8% ten opzichte van een jaar geleden, het nog te vroeg was om iets over inflatie te verduidelijken.

Reuters Graphics10) JAPAN

De meest duiventil belangrijkste wereldwijd de centrale bank De Bank of Japan kwam in december bijna op het punt haar ultraruime monetaire beleid te beëindigen door een niet-triviale wijziging aan te brengen in het systeem voor het beheersen van de rentecurve dat zij gebruikte om de rentetarieven te verlagen.

BOJ Haard Naarmate de inflatie toenam, adviseerde het Internationaal Monetair Fonds de BOJ echter om te overwegen de rente op staatsobligaties vrijer te laten bewegen en de korte rente te verhogen. Een dergelijke stap zou de markten kunnen schudden, aangezien Japanse investeerders buitenlandse activa verkopen om in het binnenland te investeren.

Reuters Afbeeldingen door Yörük Bakhchali, Samuel Indyk, Nell Mackenzie, Dhara Ranasinghe, Alun John, Naomi Rovnick, Harry Robertson en Chiara Elisei; Afbeeldingen van Vincent Flasseur, Sumanta Sen en Pasit Kongkunakornkul en Riddhima Talwani; Onder redactie van Paul Simao

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-02-02 19:11:10
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"