Nachrichten aus Aserbaidschan

“Waarom verschijnt uw naam op de telefoon als “meineed” of “oplichter”? |

Opoffering aan de rechtbank verplicht afgeleverd

uit Duitsland naar Azerbeidzjan kort na deportatie gevangenisstraf Welke politiek In het geval van activist Samir Ashurov verscheen de als slachtoffer geïdentificeerde persoon zes maanden niet voor de rechtbank. Daarom elke keer rechtbank Vergaderingen zijn uitgesteld. Samir Ashurovs vrouw Rechtbank– Die persoon noemde Elshan Nabiyev na zijn klacht bij de Law Council verplicht voor de rechter gebracht.

een misdaad Er wordt beweerd dat Samir Ashurov Elshan Nabiyev in de schouder heeft geschoten terwijl hij op 19 april 2022 rond 21.00 uur in de buurt van het metrostation “Neftçiler” liep. Daarop brak er ruzie uit tussen hen en Samir Ashurov verwondde hem met een mes.

Baku Bij de correctionele rechtbank rechter Samir Ashurov, die getuigde tijdens de bijeenkomst onder leiding van Mohammed Akbarov, zei dat wat er in de aanklacht stond volledig onjuist was en dat hij werd belasterd. Volgens hem waren er geen messen. Arresteren politiek uitgevoerd volgens het vanaf het begin getekende scenario:

“Degenen die vóór mij uit Duitsland terugkeerden, werden gearresteerd voor drugs. Toen ik deze trend zag, kende ik het gevaar in mezelf. Ik heb een huis met een binnenplaats in de nederzetting Mashtaga. Ik dacht dat ze me niet gemakkelijk zouden kunnen belasteren. “Daarom nam ik mijn gezin en begon een gebouw te huren in Neftçiler. Maar ik wist ook dat ik in de gaten werd gehouden. Ik zag dit ook (verwijzend naar het slachtoffer Elshan Nabiyev-ed) in dat gebied. Het is alsof ze me voorstellen aan hem van buiten…”.

Op de dag van het incident zei Samir Ashurov dat toen hij uit de metro stapte en thuiskwam, hij de persoon ontmoette die nu bekend staat als het slachtoffer. Naar verluidt begon Elshan Nabiyev, die een stap verwijderd was van haar opvoeding, te schreeuwen:

‘ riep hij en zwaaide met zijn armen. Ik besefte meteen dat dit een provocatie was toen er een paar mensen van buiten kwamen.politie, politieIk schreeuwde. Eén kwam uit mijn rechterarm, één uit mijn linkerarm en één uit de kraag van mijn jas. Ik zag dat ze iets in mijn zak stopten. Ik wist dat het drugs waren. Toen ik de gelegenheid had om te kijken, zag ik dat het een mes was. Ik heb het er snel uitgehaald en in de prullenbak gegooid. Ze gingen en brachten het. Dit kalmeert ook niet, hij bukte zich en zei dat de maan me raakte, wat hij deed. Hij bracht het mes en stopte het deze keer in mijn broekzak. politie Ze brachten me naar de afdeling…”.

Samir Ashurov voegde eraan toe dat zijn post zijn telefoon en portemonnee had meegenomen en opgeborgen. Even later brachten ze hun bezittingen mee om de operatie te filmen:

“Er ontbraken 150 manats uit mijn portemonnee. Ik zei daar dat dit mes niet van mij is…”

Volgens hem bracht hij meer dan een dag door op het politiebureau. marteling gegeven. Boven marteling Zijn advocaat kwam ook en zag de sporen.

“Ik werkte 12 jaar als fotograaf voor trouwzalen en bruiloften. Ik runde 7 jaar een faciliteit in “Torgovi”. Hij wordt erg dronken op bruiloften en feesten. Ik heb nooit een probleem gehad. Hoe overtuigend is dat nu. Moet ik een man neersteken om hem in de schouder te steken? Zo’n gebeurtenis. Het is niet gebeurd. Dit is allemaal laster”, zei Samir Ashurov in zijn verklaring.

Integendeel, slachtoffer Elshan Nabiyev bevestigde wat er in de beschuldiging stond. Samir schoot hem in zijn schouder en beweerde dat Ashurov bezig was aan de telefoon, dus het inkomende telefoontje kon hem niet schelen:

“Voor mij zweer vloekte hij. Toen stak hij haar op twee plaatsen…”

Advocaat herinnerde hem hieraan misdaad Er staat dat hij 3 steekwonden heeft.

Bovendien, advocaat Elşan bracht Nabiyev onder de aandacht dat zijn mobiele telefoonnummer op verschillende telefoons werd vermeld als “oplichter” en “getuige van meineed”. Wat is de reden voor de erkenning ervan?

“Veel mensen hebben deze truc gebruikt. Misschien is het van anderen…” antwoordde het slachtoffer.
Advocaat Hij vroeg of hij ‘s avonds in Masazir was. 10Wat liep naast het metrostation “Neftçiler” dat werkte?

Elshan Nabiyev zei in haar antwoord dat ze een café-restaurant runt en dat ze hoorde dat er in die buurt een werkplek was gehuurd. Op dat moment zou hij met de verhuurder onderhandelen over de voorwaarden van het huurcontract.

in deze situatie rechtbank Het proces gaat door op 22 februari.

Samir Ashurova een misdaad Hij werd beschuldigd van de artikelen 126.2.4 (algemeen gevaarlijk, opzettelijk ernstige schade aan de gezondheid, hooliganisme) en 221.3 (hooliganisme waarbij een wapen of een voorwerp als wapen wordt gebruikt) van de wet.

Nog steeds op 28 maart naar Azerbeidzjan dagen na terugkeer gevangenisstraf over herhaaldelijk in gevaar zijn sociaal Hij schreef in zijn media-account.

Een deel van de activisten die de afgelopen anderhalf jaar uit Duitsland waren gedeporteerd, keerde al snel terug naar het land. gevangenisstraf klaar. Velen werden beschuldigd van drugs. Maar ze ontkennen de beschuldiging en in Duitsland in Azerbeidzjan politiek deelgenomen aan protesten over gevangenen, sociaal Ze zeggen gestraft te zijn voor hun berichten in de media.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken verklaarde dat wat ze erover zeiden ongegrond was en dat ze waren gearresteerd voor een bepaald misdrijf.Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"