Nachrichten aus Aserbaidschan

Operatie “Kindhuwelijken” in India! Minstens 1.800 mensen werden vastgehouden

In de staat Assam in het noordoosten van India kind Meer dan 1.800 mensen werden vastgehouden tijdens de operatie tegen hun huwelijk.

Assams eerste minister, Himanta Biswa Sarma sociaal In een bericht op haar media-account zei ze dat de autoriteiten zouden handelen in een geest van “nultolerantie voor onvergeeflijke en gruwelijke misdaden” tegen vrouwen.

Sarma verklaarde dat meer dan 1800 mensen werden gearresteerd bij operaties met betrekking tot huwelijken onder de 18 jaar in de staat Assam, en zei dat de geestelijken die in deze huwelijken trouwden ook het doelwit waren van de autoriteiten.

Rajib Sharma, voorzitter van de in Assam gevestigde niet-gouvernementele organisatie “Global Life Development Organization”, zei in een verklaring aan AA-correspondent: kind Huwelijken zijn meer dan traditie.

Sharma legde uit dat er stammen en minderheden in de samenleving zijn en dat ze hun dochters op jonge leeftijd laten trouwen in Assam. kind Hij noemde armoede, analfabetisme en ontoereikendheid van overheidsmaatregelen als reden voor hun huwelijk.

Minister-president Sarma van de deelstaat Assam maakte gisteren bekend dat er de afgelopen 9 dagen in Assam 4000 kindhuwelijken zullen worden besproken.

Assamese regering Haard Het kondigde aan dat er juridische stappen zullen worden ondernomen tegen mannen die trouwen met meisjes onder de 18 jaar.

Uit onderzoek van de regering van Assam in 2019 bleek dat ongeveer 32 procent van de meisjes in de staat vóór de leeftijd van 18 jaar was getrouwd en dat ongeveer 12 procent op 18-jarige leeftijd was bevallen. (AA)

Vertaling“24 UUR”Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"